DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SON DAKİKA: Yeni konut kampanyası için kritik gün! Orta gelirliler heyecanla bekliyor, işte şartları

SON DAKİKA: Yeni konut kampanyası için kritik gün! Orta gelirliler heyecanla bekliyor, işte şartları
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:31 | Son Güncellenme: 16.01.2023 04:32
66
A+
A-

Orta gelir konut kampanyası detayları belli oldu. ‘Yeni Evim’ projesi kapsamında Türkiye genelinde yapılacak olan konutlara başvuru şartı ne olacak? Kimler orta gelir konut kampanyasına başvurabilecek, ödeme planı, faiz oranı nasıl olacak? İşte orta gelir konut kredisi kampanyası ile ilgili merak edilen tüm detaylar. 

class=”medyanet-inline-adv”>

KRİTİK GÜN YARIN!

Yeni Evim projesi kapsamında yurt genelinde orta gelir için yeni bir kampanya başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Maliye Bakanlığınca geliştirilen orta gelirlilere yönelik konut kampanyası “Yeni Evim” 16 Ocak’tan (yarın) itibaren devreye girecek. 81 ilde geçerli olacak kampanyada ilk etapta 100 bin konutun satışı yapılacak. Proje için başvuru ücreti alınmayacak. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ORTA GELİR KONUT KAPMANYASI ÖDEME PLANI VE FAİZ ORANI NASIL OLACAK?  

Konut satışında konut bedelinin yüzde 10’u peşin verilecek. İsteyenler daha fazla da peşinat verebilecek. 0.69’dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek. 

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NE OLACAK?  

class=”medyanet-inline-adv”>

* 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek. 

* İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak. 

* Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek. 

* 16 Ocak itibarıyla konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

BAKAN KURUM BAŞVURU SÜRECİNİ ANLATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başvuru sürecini şu sözlerle anlattı:

-Öncelikle, yüklenici firmalarımız belirleyeceğimiz kriterlere uygun yapılan konut projeleriyle birlikte bu kampanyamıza dâhil olacaklar.

-Konut almak isteyen vatandaşlarımız, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçecekler ve bankaya başvuracaklar.

-Bankalarımız da uygunluk durumunda krediyi vatandaşımıza tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak.

PEKİ, VATANDAŞIMIZ HANGİ PROJELERDEN FAYDALANACAKLAR?

-Vatandaşımız ülkemizin her yerinden bitmiş konutlardan

-Belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlardan

class=”medyanet-inline-adv”>

-Bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projelerden istifade edebilecek. Bankalarla imzalanacak bu garantörlük nedir? Banka ve müteahhit anlaşması sonucu proje imzalanacak. Sözleşme sonrasında müteahhidin ilerlemesine göre satış yapılan konuttan hak ediş ödemesi yapılacak. Bu sayede vatandaşın projesinin kontrolü sağlanmış olacak.

KAMPANYAMIZA HANGİ PROJELER DÂHİL OLACAK?

-Emlak Konut genel müdürlüğümüzün ürettiği projeler,

-GYODER, İNDER, Konutder, İmkon ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketlerimizin projeleri,

-Ve yine 81 ilimizin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları taktirde bu sürece dâhil olacaklar. Şunu da ifade etmek isterim. Bu kampanyamızda yüklenici firmalarımız, satacakları konutların bedelinin yüzde 5’i kadar vatandaşımıza destek sağlayacaklar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSon dakika: Orta gelirliye konut müjdesi! Başvuru süreci nasıl olacak? İşte cevabı…Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYeni Evim kampanyası sonrası fiyatı 1 günde 1 milyon artırdılar! Bakanlık tek tek inceleyecekHaberi Görüntüle

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.