DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Küpe uygulama ücretleri artırıldı

Küpe uygulama ücretleri artırıldı
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:31
48
A+
A-

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Bakan Kirişci şunları söyledi:

class=”medyanet-inline-adv”>

“İlgili kanun ve yönetmelik gereği hayvanlara uygulanan veteriner biyolojik ürün ve tanımlama araçlarının yani küpenin uygulama ücretlerini artırdık. Ücret artışlarına ilişkin bu kararımız uygulayıcı veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerimize hayırlı olsun. Ayrıca Bakanlığımız, 2022 yılında 3 bin 657 lise ve üniversite öğrencisine staj imkanı sağlayarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen Ulusal Staj Programı çerçevesinde en çok staj imkanı sunan kurum olarak ödüle layık görüldü.”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda personel alım planlamalarına 2023 yılında da devam edeceklerini vurgulayan Kirişci, “2022 yılı içerisinde gençlerimize ülkemize ve üreticimize hizmet etme fırsatı sağladığımız bin 200’ü yakın zamanda iş başı yapacak olan toplamda 3 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katıldı” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

class=”medyanet-inline-adv”>

Yeni meslekler

Kirişci, kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi teklifine ilişkin, “Bu çerçevede köklü kurumlarımız DSİ ve OGM başta olmak üzere tüm Bakanlık birimlerimizdeki 17 bin 438 sözleşmeli çalışma arkadaşımız kadroya geçecektir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun” dedi.Yeminli tarım müşaviri/tarım müşaviri adı altında oluşturulacak meslek gruplarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş yükünün azalacağını kaydeden Kirişci, bu adımla bazı iş ve işlemlerin hızlandırılması ve meslek mensuplarının istihdamının sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Kirişci, Türkiye Yüzyılı’nın tarım ve ormancılığın da yüzyılı olacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı. – ANKARA İHA

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.