DOLAR
32,5180
EURO
34,8973
ALTIN
2.454,80
BIST
9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Koridorlar tıka basa doluydu! Gelen yüzde 122 zam sonrası yoğunluk yerini sessizliğe bıraktı

Koridorlar tıka basa doluydu! Gelen yüzde 122 zam sonrası yoğunluk yerini sessizliğe bıraktı
REKLAM ALANI
18.01.2023 04:27
61
A+
A-

Artvin‘in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısında, akıllı telefon yoğunluğu sona erdi. Ülkemize göre Gürcistan’da akıllı telefonların fiyatı daha uygun olunca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar günü birlik Gürcistan’ın Batum şehrine giderek telefon satın alıp, ülkemize geri dönüyordu. Bu da Sarp Sınır kapsında yoğunluğa neden oluyordu.

IMEI ZAMMI SONRASI YOĞUNLUK BİTTİ

Yeni yılda, IMEI, ye (Uluslararası Mobil Cihaz Kodu) gelen zamanda bu yoğunluk sona erdi. Gürcistan’dan alınan telefonlar ülkemizde kullanıla bilmesi için IMEI kaydının yapılması gerekiyor. Bu ücret 2022 için 2732 lira iken, yeni yıldan sonrası ‘Yeniden Değerleme Oranı’ sonrası 2023 IMEI kayıt ücreti, yüzde 122,9 zamlanarak, 6 bin 90 liraya çıkartıldı. Bu da yoğunluğun sona ermesine neden oldu.

Sarp Sınır Kapısı'ndaki Iphone yoğunluğu yerini sessizliğe bıraktı

YAZI ARASI REKLAM ALANI

SALON VE KORİDORLARDA SESSİZLİK HAKİM

Gümrük kapısı koridorları ve vergi iadesi (tax free) bekleme salonlar insan akınına uğramıştı. Yeni yıl sonrası ise koridorlar ve bekleme salonlarda sessizlik hakimdi.

Sarp Sınır Kapısı'ndaki Iphone yoğunluğu yerini sessizliğe bıraktı

“İNANILMAZ BİR YOĞUNLUK VARDI”

Yeni yıl öncesi telefon almak isteyenlerin yoğunluğunu yaşadığını ifade eden bölge halkından Erhan Durucan, “Gelen zamlarla birlikte yoğunluk azaldı. Hatta hiç kalamadı. İnsanlar Gürcistan’da daha uygun diye akın akın geliyordu. Şimdi gelen giden yok” derken, taksici esnafı Mert Çakır ise “İnsanlar ülkemizin farklı illerinden gelip Batum’dan telefon alıyordu. İnanılmaz bir yoğunluk vardı. Şimdi ise kimseler gelmiyor. Öğrendiğimize göre telefon kayıt ücretine zam gelmiş, fazla bir avantajı kalmamış” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi Sarp Sınır Kapısı Artvin Iphone Ekonomi Haberler

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.