DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Peskov: ‘ABD’nin Kiev’e silah tedarikini arttırması savaşın şiddetlenmesine yol açar’

Peskov: ‘ABD’nin Kiev’e silah tedarikini arttırması savaşın şiddetlenmesine yol açar’
REKLAM ALANI
23.12.2022 04:53
75
A+
A-

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ABD ziyareti sorulan Peskov, ziyaret sonrasında Kiev yönetiminin barış müzakereleri pozisyonunda bir değişiklik olmasının beklenmediğini söyledi. Peskov, “Kiev’in müzakere pozisyonunun değişeceğine dair bir umut yok” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bir gazetecinin Zelenskiy’in ABD ziyaretinde Rusya için olumsuz gelişme olup olmayacağına dair sorduğu soruya cevap veren Peskov, “ABD tarafından silah desteği devam ediyor. Tedarik edilen silahların yelpazesi de genişliyor. Tüm bunlar tabi ki çatışmanın şiddetlenmesine yol açar. Bu, Ukrayna için iyiye işaret değil” ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyaret ettiği, Ukrayna’daki askeri operasyonların takip edildiği karargahın hangi bölgede olduğuna yönelik sorulan soruyu ise, “Sizin de bildiğiniz gibi bu karargahın yerini belirtmedik. Bunu yapmaya yetkimiz yok. Bu yüzden onun (Putin’in) karargahta olduğuna dair görüntüleri gördünüz, ancak yerini söylemedik” şeklinde yanıtladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

class=”medyanet-inline-adv”>İlginizi Çekebilir

“DONETSK’TE DURUMUN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN RUS ORDUSU ÇALIŞIYOR”

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin’in bölgeye ek hava savunma sistemleri sağlama talebi sorulan Peskov, Rusya Savunma Bakanlığı’nın bölgedeki güvenlik durumunu daha iyi hale getirmek için mümkün olan tüm adımları attığını belirtti. Peskov, “Devlet Başkanı Putin, Donetsk’teki durumu ‘zor’ olarak nitelendirdi. Elbette Savunma Bakanlığımız tarafından durumun daha iyi hale getirilmesi için önlemler alınıyor” diye konuştu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Sekreteri Rafael Grossi’nin Moskova’ya yapacağı ziyarette Putin ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu da cevaplayan Peskov, “Hayır, böyle bir görüşme planlanmadı” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.