DOLAR
32,4491
EURO
34,7379
ALTIN
2.437,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Eskişehir’de beklenen kar yağmadı yaz havası yaşandı – En Son Haber

Eskişehir’de beklenen kar yağmadı yaz havası yaşandı – En Son Haber
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:34
61
A+
A-

Geçen yılın karlı geçen dönemlerinin tam tersi bu sene birçok kentte geciken kar yağışlarından dolayı bahar havaları etkisini korurken kentte sıcak havaların tadını çıkartmak isteyen vatandaşlar Porsuk Çayı etrafında vakit geçirdi.

Doğu illerinde başlayan kar vatandaşların yüzünü güldürse de geçen yılın karlı geçen dönemlerine göre bu yıl birçok kentte yağışlar gecikti. 

Sıcak havaların etkisini uzun süre göstermesiyle geciken kar yağışları birçok konua üreticileri zorluyor. 

Eskişehir’de hava sıcaklığının 8 dereceyi göstermesiyle bahardan kalma bir gün yaşanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Aileler sıcak havanın tadını çıkardı

Güzel havada Porsuk Çayı etrafında yürüyüş ve spor yapan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Kanlıkavak Parkı’na ailesiyle birlikte gelen çocuklar ise güzel havanın tadını doyasıya yaşadı. 

Vatandaşlar şaşkınlıklarını ifade etti

Geçen yıl bu aylarda Porsuk Çayı tamamen donuk haldeyken, bu sene henüz kar bile yağmamış olması vatandaşları şaşırtıyor.

“Böyle güzel havalarda köylere kadar gidiyoruz”

Güneşli havanın tadını çıkartanlardan biri olan Ali Ömür, kalabalık bir grupla bisiklet sürdüklerini belirtti. Kar yağsa bile bisiklet sürdüklerini ifade eden Ömür, “Bizler, bisiklet dostu grubu olarak Eskişehir’in bu güzel havalarını değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizler her şeyden önce sağlıklı yaşam için bisiklete biniyoruz. Böyle güzel havalarda köylere kadar gidiyoruz.

Bugün ‘hadi kısa bir tur olsun’ diyerek yola çıktık. Kışın karda bile bisiklet sürüyoruz. Bugün hava bahardan kalma tatlı bir esinti gibi. Gerçekten harika, doğa tertemiz. Şehrin o gürültüsünden uzaklaşıyoruz.” dedi.

“Mevsimlerin kaydığını düşünüyorum”

Açık havayı değerlendirmek için parka geldiklerini anlatan Melike Yarar ise Eskişehir’de eskisi kadar soğuk olmadığından bahsetti. Bu havalarda insanlara bol bol yürüyüş yapmalarını tavsiye eden Yarar, “Öncelikle Alışveriş merkezine gittik, gezdik. Ardından açık havayı değerlendirmek için Kanlıkavak’a geldik burada çocukları izliyoruz, Porsuk Çayı’na bakıyoruz. Güzel havanın keyfini çıkartıyoruz. Mevsimlerin kaydığını düşünüyorum.

Açıkçası eskisi kadar soğuk yok, bizim için iyi bir şey gibi gözüküyor ancak çevremiz ve doğamız için iyi değil. Bunun için kaygılanıyorum. İnsanlar bol bol yürüyüş yapsınlar, etraftaki güzellikleri fark etsinler. Kedileri sevsinler, köpekleri beslesinler. Güzel havada dışarıya çıksınlar, evde kalmasınlar.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.