DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Düve alım desteği başvuruları, 27 Ocak’ta sona erecek

Düve alım desteği başvuruları, 27 Ocak’ta sona erecek
REKLAM ALANI
21.01.2023 13:10
67
A+
A-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 19 Kasım 2022 tarihli ve 6243 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, damızlık düve alımına destek veriliyor. Bu çerçevede en az 1, en fazla 50 baş düve (manda dahil) alımına bakanlıkça belirlenen bedelin yüzde 40’ı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilenlere ise yüzde 50’si kadar destek ödemesi yapılacak.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bu karar gereği 1-50 baş arası gebe düvelerde, hayvan başına 16-20 bin TL, 8-15 aylık boş dişi sığırlarda ise hayvan başına 10-12 bin 500 TL hibe destek ödemesi verilecek. Türkiye’de hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı hayvansal üretim için yetiştiricilerin desteklenmesi amacıyla damızlık düve alımına verilen desteklere başvurular, 27 Ocak’ta sona erecek.

DESTEK KAPSAMINA GİREN HAYVANLAR

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Etçi ırklardan Angus, Charolais, Limousin, Hereford , Belgium Blue; sütçü ırklardan Holstein ve Jersey; kombine ırklardan Simenthal (Fleckvieh), Brown Swiss ve Montbeliard ile manda destekleme kapsamında bulunuyor. Desteklemeden yararlanmak için düve/mandaların; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilmesi gerekiyor. Desteklemeye esas gebe düve fiyatı 40 bin TL/baş, 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatı 25 bin TL/baş, gebe manda fiyatı 30 bin TL/baş, 8-15 aylık boş dişi manda fiyatı 17 bin TL/baş olarak belirlendi. Hibe ödeme üst limitleri ise bu bedellerin yüzde 40’ı oranında olacak. Bir işletme, dişi hayvan kapasitesini en fazla 50 başa tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılacak. Başvurular, 27 Ocak’a kadar il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılacak. Tüm bilgi ve belgeler, ‘https://www.tarimorman.gov.tr/HAYGEM/Link/45/Talimatlar’ internet adresinden edinilebilecek.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.