DOLAR
32,5948
EURO
34,7845
ALTIN
2.497,31
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cephede Wagner dehşeti! 2 yasaklı hareketin sonucu hadım

Cephede Wagner dehşeti! 2 yasaklı hareketin sonucu hadım
REKLAM ALANI
26.01.2023 03:56
61
A+
A-

Neredeyse 1 yıldır devam eden Rusya’nın Ukrayna’yı işgali hiç de Kremlin’in beklediği gibi gitmedi. Kremlin, savaşın ilk günlerinde Kiev’e girip Vladimir Zelenski’yi düşürdükten sonra kendine bağlı kukla bir yönetim getirmeyi planlıyordu.

class=”medyanet-inline-adv”>

Rus ordusu savaşın henüz 2. ayında Kiev’den geri çekildi. Kuzey cephesinin de kapanmasıyla birlikte işgal doğu ve güney cephelere kaydı. Rus birlikleri liman kenti Mariupol’ü aylar süren bombardımanın ardından ele geçirebildi, doğuda ise Donetsk ve Luhansk’ın neredeyse tamamı işgal edildi. Ancak Haziran ayında Ukrayna’ya ulaşan bir silah, dengeleri kökünden değiştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAlmanya resmen duyurdu! ABD sahaya iniyorHaberi Görüntüle

YAZI ARASI REKLAM ALANI

HIMARS’LAR GELİNCE RUS ORDUSU DAĞILDI

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS’ın Ukrayna’ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Ağustos sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde tekrar kontrol altına aldı.

Geçtiğimiz eylül ayında ise aylardır ertelediği seferberlik kararını ‘kısmi’ olarak ilan etmek zorunda kalan Rusya lideri Putin, Ukrayna bataklığından kurtulmak için son olarak işgal komutanını değiştirdi ve Suriye’de savaş tecrübesi bulunan Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov Ukrayna’daki birliklerin başına getirildi.

class=”medyanet-inline-adv”>

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD-Almanya kavgası ayyuka çıktı!Haberi Görüntüle

Rusya’nın böylesine bir hezimete uğramasının arkasındaki en büyük neden ise Ukrayna’nın NATO ülkelerinden aldığı destek. Ukrayna, işgalin ilk aylarında Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının yanı sıra binlerce Javelin ve Nlaw tanksavar füzelerini kullandı. Savaşın ilerleyen aylarında ise IRIS-‘T’ler, NASAMS’lar, Starstreak’ler ve en sonunda Patriot’lar sahadaki yerini aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye tatili yaktı! Putin herkesin önünde aşağıladıHaberi Görüntüle

2 YASAKLI DAVRANIŞIN CEZASI HADIM

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rusya’nın cephedeki en büyük kozlarından olan Wagner grubunun vahşeti dünya gündemine bomba gibi düştü. Putin’in özel olarak finanse ettiği birimin teslim olan askerlerine yaptığı canilik ortaya çıktı.

İşgalin beklenildiği gibi gitmemesi ve Rus tarafında ölü sayısının her geçen gün artması Wagner askerlerini de psikolojik olarak etkiledi. Bir süredir savaştan kaçan ve Ukrayna ordusuna teslim olan askerlerle ilgili korkunç bir detay açığa çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAlman duvarı resmen yıkılıyor! Leopard için izin istedilerHaberi Görüntüle

YARALANAN ASKERLERİ KURTARMAK YASAK

Söz konusu olayda Wagner grubundan teslim olanların yakalandığı takdirde öldürülmeden hadım edildiği belirtildi. Vahşetin detayları bununla da sınırlı değil. Wagner grubu askerleri, son gelen bir emre göre yaralı askerlerini düştükleri yerde bırakıp kaçıyor. Kurtarmaya çalışanlara ise ağır cezalar veriliyor.

Ve 'tabu yıkılıyor!' Ukrayna savaşında kırılma anı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRVe ‘tabu yıkılıyor!’ Ukrayna savaşında kırılma anıHaberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.