DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dörtlü cinayette son perde! Genç kızın yaraları diğerlerine göre çok daha kötü…

Dörtlü cinayette son perde! Genç kızın yaraları diğerlerine göre çok daha kötü…
REKLAM ALANI
07.12.2022 01:52
80
A+
A-

ABD, dört üniversite öğrencisinin gizemli ölümünün şokunu yaşıyor. Dört gencin vahşice öldürülmesi, sakin üniversite kasabasını korku ve paniğe sürükledi. Öğrencilerin katili hala kayıpken, Idaho halkı tedirgin. 13 Kasım’da bıçaklanmış dört cesedin korkunç keşfi, küçük üniversite kasabasını tam anlamıyla salladı.

HER GÜN BİNLERCE İPUCU

Polis en ufak ipucu bile takip ediyor. Şimdiye kadar dedektifler, Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Xana Kernodle ve erkek arkadaşı Ethan Chapin’in katili veya katilleri hala serbestken, cinayetlerle ilgili ipucu içerebileceğine inandıkları olağanüstü sayıda yüksek başvuru aldıklarını açıkladı. Bunların arasında 2 bin 645 e-posta, 2 bin 770 telefon ve binden fazla dijital başvuru bulunuyor.

HEDEF SADECE O MUYDU?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Öte yandan polisler, soruşturmalarını ciddi oranda Kaylee’ye çevirdi. Bunun sebebi, öldürülen Idaho Üniversitesi öğrencisi Kaylee Goncalves’in diğer kurbanlardan ‘önemli ölçüde daha acımasız’ yaraları olduğu ortaya çıktı. Bu da onun, dörtlü cinayetin hedefi olduğu ihtimalini büyük ölçüde artırıyor.

Kaylee’nin ailesi hafta sonu yaptıkları açıklamada, 21 yaşındaki kızlarının yaralarının Xana Kernodle, erkek arkadaşı Ethan Chapin ve hatta 13 Kasım’da öldürüldüklerinde onunla aynı yatakta olan Maddie Mogen’inkinden daha ciddi olduğunu açıkladı.

ÖZEL DEDEKTİF TUTTULAR

Polisin kızlarının cinayetiyle ilgili yürüttüğü ve şu ana kadar yeni bir ipucu üretemeyen soruşturmasından giderek daha fazla hayal kırıklığına uğruyor. Şimdi aile, aradıkları cevapları bulmalarına yardımcı olması için özel dedektiflerin yardımına başvuruyor.

Kaylee’nin babası Steven, New York Post’a yaptığı açıklamada Polis Departmanı bünyesindeki cinayet birimindeki bazı dedektiflerin yirmili yaşlarının ortalarında olduğunu öğrenince dehşete düştüklerini söyledi. Steven, “Çok deneyimsizler ve çocuğumun cinayetinin araştırılması konusunda kimsenin hata yapmasını istemiyorum” dedi.

Daha önce NewsNation programından Brian Entin’e konuşan acılı baba, Kaylee’nin yaralarının diğer çocuklardan daha kötü olduğunu söyledi, ancak ayrıntıya girmedi. Steven hafta sonu, dedektiflerin davanın ‘soğuk’ kalmasına izin verdiğini ve medyayla devam eden etkileşimini takdir etmeseler de kızının katilini bulmak zorunda olduklarını söyledi.

KİLİT BİLGİYİ CANLI YAYINDA AÇIKLADI 

Ayrıca bu hafta sonu verdiği bir röportajda, polisin kendisinden, amaçlanan hedefin kızı olduğuna inanıp inanmadığını belirtmemesini istediğini de açıkladı.

Muhtemelen keşke söylemeseydim dedikleri bir bilgiyi gereğinden fazla ifşa ettim, ama hikaye soğuyor. Artık buraya daha az insan geliyor. Elimden soruşturma için bir şeyler gelebileceğini bilerek uyuyamam. Baş belası olmaktan nefret ediyorum ama bir baba olarak bir şeyler yapabileceğimi düşünerek uyuyamıyorum bile.

PEŞİNDE KİM VARDI?

Öte yandan Kaylee’nin peşinde biri olduğu iddiaları da gündeme bomba gibi düştü. Idaho polisi Pazartesi günü, öldürülen Idaho Üniversitesi öğrencisi Kaylee Goncalves tarafından yapılmış olabilecek bir “takipçi referansına” karışan iki kişiyi şüpheli olarak alenen temize çıkardı.

Polis Departmanı, müfettişlerin Ekim ortasında yerel bir işletmede Kaylee’nin “arkadaşlara ve aileye yönelik bir takipçi” konusunda şikayetçi olduğu bir olay tespit ettiğini ortaya çıkardı. Polis, adı açıklanmayan işletmenin içinde iki kişinin görüldüğünü ve yollarını ayırdıkları sırada içlerinden birinin, Kaylee arabasına gitmek için ayrıldıktan sonra onu takip ettiğini söyledi.

Ancak Pazartesi günü yayınlanan bir basın bildirisinde polis, “Erkek arkasını döndü ve görünüşe göre onunla herhangi bir temas kurmuş görünmüyor” ifadelerine yer verdi.

Dedektifler, işletmede kadınlarla tanışmaya çalıştıklarını söyleyen iki adamla da temasa geçti. Polis, hikayelerinin daha fazla araştırmayla doğrulandığını söyledi.

Yerel polis, “Mevcut bilgilere dayanarak, dedektifler bunun münferit bir olay olduğuna ve devam eden bir takip modeli olmadığına inanıyor” dedi ve ekledi:

İki erkeğin cinayetlere karıştığına dair hiçbir kanıt yok.

Ancak yetkililer, Goncalves’in ve diğer üç Idaho Üniversitesi öğrencisinin öldürülmesiyle ilgili herhangi bir bilgi için halktan tekrar yardım isteğinde bulunurken, Goncalves’in peşinde birinin olup olmadığını araştırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Aynı evde dördü de ölü bulundu! Mahallede 'derisi yüzülmüş köpek' detayı...

DERİSİ YÜZÜLMÜŞ KÖPEK DETAYIAynı evde dördü de ölü bulundu! Mahallede ‘derisi yüzülmüş köpek’ detayı…Haberi Görüntüle

Cinayetlerden bir hafta sonra polis, müfettişlerin Goncalves’in peşinde onu takip eden biri olduğuna dair raporlardan haberdar olduklarını, ancak “yüzlerce bilgiyi” inceledikten sonra bir takipçiyi doğrulayamadıklarını veya teşhis edemediklerini açıkladı.

Şimdiye kadar dedektifler, Goncalves, Madison Mogen, Xana Kernodle ve erkek arkadaşı Ethan Chapin’in katili veya katilleri hala serbestken, olağanüstü sayıda yüksek başvuru aldıklarını açıkladı. Bunların arasında 2 bin 645 e-posta, 2 bin 770 telefon ve binden fazla dijital başvuru bulunuyor.

KÖPEK DETAYI KAFALARI KARIŞTIRDI

13 Kasım’da bıçaklanmış dört cesedin korkunç keşfi, küçük üniversite kasabasını salladı. Polisler ayrıca, kampüs dışında dörtlü cinayetin işlendiği evde bulunan Goncalves’in köpeğine dair hiçbir kanıt olmadığını da açıkça ortaya koydu. Polis, evcil hayvanın suçların işlendiği odada bulunmadığını ve köpeğin olay mahalline girdiğine dair herhangi bir belirti bulunmadığını söyledi.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis 'tutku cinayeti' dedi!

POLİS ‘TUTKU CİNAYETİ’ DEDİÖlü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi… Polis ‘tutku cinayeti’ dedi!Haberi Görüntüle

Yerel polis yetklileri, “Cinayetler işlendiğinde köpeğin fiziksel olarak nerede bulunduğu tespit edilemedi” ifadelerini kullandı.

SAAT 21.00 İLE 01.45 ARASI

Dedektifler hala 12 Kasım Cumartesi akşamı saat 21.00 ile ertesi sabah saata karşı 01.45’e kadar olan zaman dilimi arasında olanlarla ilgili bilgi arıyor.

Kurbanların ailelerinin hayal kırıklığı arttıkça, FBI ve eyalet polisi de tüm ülkeyi kilitleyen cinayet soruşturmasına dahil oluyor. Yerel polis, yapılan spekülasyonları “topluluğu korkutmak ve yanlış bilgi yaymakla” suçluyor.

Polis ekipleri devam eden soruşturmaya işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

Kolluk kuvvetleri aileye veya halka ek gerçekler açıklamadı. Bunun neden olduğu hayal kırıklığını ve ortaya çıkarılması gereken gerçeklerin yokluğunda çoğalan spekülasyonun farkındayız. Ancak kesinlikle, spekülasyonların ve incelenmemiş bilgilerin kurbanlara, ailelerine ve toplumumuza zarar verdiğine inanıyoruz.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.