DOLAR
32,4480
EURO
34,7930
ALTIN
2.443,10
BIST
9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SON DAKİKA: Meteoroloji ‘sarı’ alarm vermişti! Kentte araçlar suya gömüldü

SON DAKİKA: Meteoroloji ‘sarı’ alarm vermişti! Kentte araçlar suya gömüldü
REKLAM ALANI
18.11.2022 23:04
76
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından bugün öğle saatlerinde İzmir’de gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağmur nedeniyle trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı.

Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Konak ilçesindeki Zafer Payzın Kavşağı’nın bazı noktalarında biriken suların kaldırımları aştığı görüldü. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bazı dükkanları su bastı.

Kentin önemli arterlerindeki alt geçitler suyla doldu. Öte yandan, belediye ekipleri, suların tahliyesi için çalışma başlattı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ÇAMUR YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Marmara Denizi’nde güneyden gelen lodos fırtınası etkili oldu. Güneyden gelen lodos beraberinde çamur yağışı getirdi. Kentte etkili olan çamur yağışı, araçları ve balıkçı teknelerini çamurla kapladı. Araçları kirlenen vatandaşlar, oto yıkamacıların yolunu tuttu.

BİRÇOK TEKNE LİMANA DÖNDÜ

Marmara Denizi’nde etkili olan lodos fırtınası sebebiyle denizde bulunan birçok balıkçı teknesi de limana dönerek rıhtıma bağladı. Denizde bulunan uluslararası ticaret gemileri ise açıkta bekledi.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 2 günden beridir lodos devam ediyor. Balıkçı arkadaşlarımız faaliyetlerini şuanda ağ tamirleri ile devam ediyor. Allah izin verirse Cumartesi günü tekrar lodos etkisini azaltacak. Balıkçı arkadaşlarımız palamut avcılığına devam edecek inşallah. Şimdi her sene bazen böyle çamurlar yağıyor. Ama biz balıkçı arkadaşlara bunun bir zararı yok. Sonuç itibari ile araçlarımız üzeri çamurlandı, teknelerimiz çamurlandı. Bizde sabah kalktık temizliğimizi yaptık. Faaliyetlerimize devam edeceğiz inşallah” dedi.

ESKİŞEHİR İÇİN SARI UYARI: KUVVETLİ RÜZGÂR VE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’in içerisinde bulunduğu bölge için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan uyarıya göre; Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’nın bulunduğu bölgede bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor. Eskişehir’de rüzgâr hızının kısa aralıklarla saatte 60 kilometreye çıkabileceği belirtilirken, meteoroloji; soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle yarın Kabatepe-Gökçeada hattında tüm feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Geyikli- Bozcaada hattında Bozcaada’dan Geyikli’ye saat 07.00, 10.00, 14.00 ve 18.00, Geyikli’den Bozcaada’ya ise saat 08.00, 11.00, 15.00 ve 19.00’daki seferlerin yapılamayacağı bildirildi.

8 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Bugün Adana, Aydın, Balıkesir, Bursa, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Osmaniye. Yarın için Antalya, Balıkesir, Bursa için uyarı yapıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.