DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Mustafa Destici: Seçim 14 Mayıs’ta yapılabilir

Mustafa Destici: Seçim 14 Mayıs’ta yapılabilir
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:33
66
A+
A-

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağı çıkarımında bulunduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMM’de Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, seçim tarihlerinin öne çekilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI


“Seçim 14 Mayıs’ta yapılabilir”

DHA’nın haberine göre Destici, tarihe ilişkin tahminini açıklarken, “14 Mayıs, 1 hafta öncesi ya da 1 hafta sonrası. O 3 hafta kuvvetle muhtemel. Henüz bir tarih üzerinde anlaşılmış, uzlaşılmış değil ama benim tahminim diyelim. En son Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamalarından benim çıkardığım sonuç, bu 3 haftadan 1’i kuvvetli ihtimal. 14 Mayıs gibi görünüyor ama bu 7 Mayıs veya 21 Mayıs da olabilir.” diye konuştu.


“3 siyasi parti de HDP’nin PKK’nın partisi olduğunu biliyor”

Destici, AK Parti’nin Anayasa değişiklik teklifi ziyaretleri kapsamında HDP’ye gitmesi ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de bu ziyareti doğru bulmasıyla ilgili soru üzerine ise “Bizim ittifak, demokratik bir ittifak. Hoşgörüye dayanıyor, herkes kendini çok rahatça ifade edebiliyor. Azami müşterekleri olan siyasi partileriz. 3 siyasi parti de HDP’nin PKK’nın partisi olduğunu biliyor. Bunu da dillendiriyor. Meclis zemininde görüşülebilir mi? Zaten her gün görüşüyorlar.


“Bunun için HDP kapatılmalıdır”

Grup başkan vekilleri, milletvekilleri görüşüyor. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak başından beri bir duruşumuz var. Terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı sürece görüşmüyoruz, hiçbiriyle konuşmuyoruz, el sıkışmıyoruz.

Onlardan seçilen Meclis Başkan Vekili’nin yönettiği hiçbir oturuma da katılmadım ve katılmıyorum çünkü tanımıyorum. Nasıl olur da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yönetebilir? Bunun için HDP kapatılmalıdır.” dedi.

Destici’nin ardından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP Grup Başkan Vekili Hakkı Saruhan Oluç ve CHP Grup Başken Vekili Özgür Özel de Parlamento Muhabirleri Derneği’ne ziyarette bulunup, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.