DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Uzlaşma sağlanamayınca 600 metrekarelik ev yol ortasında kaldı

Uzlaşma sağlanamayınca 600 metrekarelik ev yol ortasında kaldı
REKLAM ALANI
14.01.2023 01:24
47
A+
A-

Merkeze bağlı Çatalçeşme Mahallesi’nde yaklaşık 1 yıl önce yol yapımına başlandı. Yapı sahiplerinin çoğuyla anlaşma sağlanırken, 600 metrekarelik evi güzergahta kalan Muhammet Aksuoğlu (38) ise belediyeyle şuyulandırmada uzlaşamayınca satmama kararı aldı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bu süreçte yolun yapımına devam edildi. Çalışma tamamlandığında Aksuoğlu’nun evi, yolun ortasında kaldı. Olay, mahkemeye taşınırken, yolda ulaşım ise tek şeritten sağlanmaya başlandı.

‘3 DEFA ŞUYULANDIRMAYA GİRİP İPTAL OLDU’

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ev sahibi Muhammet Aksuoğlu, yola karşı olmadıklarını belirterek, “Annemin ve kız kardeşimin gideceği başka bir ev yok. Biz o zaman ‘Bize bir bedel belirlensin, bir ev alabilelim, onlar da o eve geçince belediye yolu yapsın’ dedik. Yol ve ev bir tarafa, bizim büyük sıkıntımız şu aslında. Burası 3 defa şuyulandırmaya girip iptal oluyor. En son yapılan şuyulandırmada, 600 metrekareye yakın arsamız 3’e bölünüp yüzde 30’u kamulaştırılıyor. Bize ayrı yerlerde 120, 180 ve 70 metrekare arsa veriliyor. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapamıyoruz. Belediye sorunumuzu giderecekse yola karşı değiliz. Şu anda bizimle birlikte mahalleli de mağdur durumda. Yol tamamlandığında gaz gelecek, bazı hizmetler daha ilerleyecek. Zaten şu anda mahkemeliğiz. Bu konu çözülsün. Sonuçta mağduruz” diye konuştu. 

class=”medyanet-inline-adv”>

Öte yandan belediye yetkilileri, söz konusu yolun 2008 yılından beri imar planına dahil olduğunu belirterek, davanın şu an bir üst mahkemede bulunduğunu hatırlatıp, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. 

ŞUYULANDIRMA NEDİR? Belediyelerce imar planları hazırlanırken bir arsa veya arazinin yeni imar planında kullanım hakkına bağlı olarak ele alınması ve farklı parsellerin birleştirilmesi ile hisseli bir şekilde arsa veya arazi sahibine ya da başkalarına yararlı bir halde sunulması çalışmasına şuyalandırma denir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.