DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 kaptan bir gemiyi batırır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 kaptan bir gemiyi batırır
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:33
72
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6’lı masadan çıkan her genel başkanın imza yetkisi kullanacağı kararını eleştirdi. Erdoğan, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programına katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı, muhalefeti de eleştirdi.

Erdoğan’ın gündeminde, 6’lı masada alınan ‘her genel başkanın imza yetkisinini bulunacak’ kararı da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın eşi benzeri olmayan bir sistem icadı olduğunu belirterek, gemi-kaptan metaforu ile başarısız bir yönetim olacağını belirtti.


“Karşımıza aday çıkartamadılar”

Erdoğan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Mücadele tek kişi ile olmuyor. Önceki seçimlerde karşımıza adaylar çıkmıştı. Seçime kaldı 4-5 ay, karşımıza çıkabilen ya da çıkartılabilen bir aday yok. Haklarını yemeyelim bir masa kurmuşlar.

Bunun dışında kimler var bilmiyorum. Ha bire toplanıp duruyorlar. Herkes aday beklerken çıka çıka ülkeyi 6 kişiyle yönetecekleri kararı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 kaptan bir gemiyi batırır ViDEO


“6 kaptan 1 gemiyi batırır”

Kardeşlerim, 6 kaptan bir gemiyi batırır. Tek kaptanla bir gemi gider. Yedekler ayrı. 2 şoför 1 arabaya mutlaka kaza yaptırır. Dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler.

Bunların seçtiği Cumhurbaşkanı, oyunu alan 2 kişiden 1’ine değil, masadaki 6 kişiye karşı sorumlu olacak.


“Bir davula 6 tokmak birden inecek”

Ülkenin ve halkın hiçbir hayati meselesinde kendi özgür iradesiyle karar alamayacak birini millet niye Cumhurbaşkanı diye başına geçirsin ki?

Oyu millet verecek, ülkeyi 6 tane kayyum yetecek. Bir davula 6 tokmak birden inecek.


“Bu millet bu oyunu bozar”

Bu modeldeki Cumhurbaşkanı’nın Anadolu’daki insanımızın kargaları uzak tutsun diye koyduğu bostan korkuluğundan daha fazla iradesi olabilmesi mümkün mü?

Millet ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı arıyor, bunlar Cumhurbaşkanı’nı yönetecek 6 kişinin peşine düşmüş. Bu millet bu oyunu bozar.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.