DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ali Babacan: Eşit değilsek o zaman her parti kendi yoluna – En Son Haber

Ali Babacan: Eşit değilsek o zaman her parti kendi yoluna – En Son Haber
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:34
65
A+
A-

Seçimden önce oy oranını ölçmenin mümkün olmadığını bu nedenle 6’lı masada her partinin eşit olduğunu belirten Ali Babacan, aksi halde her partinin kendi yoluna gitmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye seçime odaklanmış durumda.

Cumur İttifakı rakip Cumurbaşkanı adayını beklerken muhalefette bakanlık paylaşımı, imza yetkisi ve eşitlik ilkesi tartışılıyor.

Özellikle muhalefetin seçimi kazanması durumunda görev dağılımının nasıl yapılacağı konusunda oy oranlarına göre atılacak adımlar tartışma konusu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

CHP ve İyi Parti tabanı bu konuda kendi partileri ile yüzdelik dilimde en altta olan diğer 6’lı masa partilerinin eşit olmadığını ileri sürüyor.

CHP ve İyi Parti tabanından ‘küçük partilere’ tepki

Bu değerlendirmelere ise DEVA ve Gelecek partilerinden eleştiriler geliyor.

Daha önce bu konuda kendisine sorulan soruya Gelecek Partisi Genel başkanı Ahmet Davutoğlu, masadan kalkmayı ima ederek cevap vermişti.

Aynı konu bu kez Medyascope’ta Ruşen Çakır tarafından DEVA Partisi genel Başkanı Ali Babacan’a soruldu.

“O zaman her parti kendi yoluna”

Babacan da Davutoğlu’na yakın bir değerlendirmede bulunurken, “o zaman her parti kendi yoluna” ifadelerini kullandı.

Babacan şöyle konuştu:

“Bu tartışma gayet doğal. Çünkü 6’lı masa Türkiye’de bir ilk. O yüzden insanlar bunun özünü bir miktar anladı ama anlayamayanların da olduğunu anlıyoruz.

Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz. Öyle bir çalışma ile seçime gidilmez. Öyle bir çalışma ile gidilse o zaman her parti kendi yoluna.

“Bu partilerin hepsi eşitler olarak bu masaya oturmuştur”

Biz masaya hangi anlayışla oturduk. Bu partilerin hepsi eşitler olarak bu masaya oturmuştur. Nasıl Avrupa Birliği’nde Lüksemburg ile Almanya eşitler olarak masaya otururken, nasıl mutabakat ile karar alıyorsa bu masa da öyle bir masa.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.