DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ABD’de Kongre baskınında görev yapan kolluk kuvvetlerine madalya!

ABD’de Kongre baskınında görev yapan kolluk kuvvetlerine madalya!
REKLAM ALANI
07.12.2022 01:52
66
A+
A-

ABD Kongresi’nde bugün düzenlenen törenle, eski ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak 2021’de Kongre Binası’na yaptığı kanlı baskında görev yapan kolluk kuvvetlerine, Kongre tarafından verilen en yüksek madalya olan “Altın Madalya” verildi.

class=”medyanet-inline-adv”>

Kongre liderleri, binaya saldıran Trump destekçilerinin şiddetli protestolarından korumak için hayatlarını riske atan Capitol Polis Departmanındaki memurlara ve Washington D.C. Metropolitan Polis gücüne teşekkür etti. Madalyalar, Kongre Polisi Genel Merkezi, Washington D.C. Polis Merkezi, Kongre Binası ve Smithsonian Enstitüsüne konulacak.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi törende yaptığı konuşmada, “6 Ocak, korku ve kalp kırıklığıyla dolu bir gündü. Ama aynı zamanda olağanüstü bir kahramanlık günüydü” ifadelerini kullandı. Pelosi, kolluk kuvvetleri için, “Ülkenin en karanlık saatlerinden birinde demokrasimizi savunma çağrısına cesurca cevap verdiler” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Törende konuşan Capitol Polisi Ted Hopkins ise, “Olayın sözlü tacizden, fiziksel saldırılara ve darbeli silahlara kadar gerçekten ne kadar kötü olduğunu anlatmak önemli” ifadelerini kullandı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Metropolitan Polis Şefi Robert Contee ise, “Birçoğumuz hala zihinsel, fiziksel ve duygusal hasarlar taşıyoruz” dedi.

Trump destekçileri Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını protesto etmek üzere Kongre binasını hedef almış, 5 kişi hayatı kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.