DOLAR
32,5224
EURO
34,8341
ALTIN
2.474,48
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Suç makinesinden rekor! İngiltere’nin en tehlikeli mahkumu

Suç makinesinden rekor! İngiltere’nin en tehlikeli mahkumu
REKLAM ALANI
21.01.2023 13:08
156
A+
A-

Birleşik Krallığın en tehlikeli suçlularından biri olan ‘Yamyam Hannibal’ lakaplı Robert Maudsley, ilginç bir rekora imza attı. Gardiyanların bile yalnız kalmak istemediği şahsın kırdığı rekor dünya basınında gündem oldu.

ÖZEL HÜCREDE YAŞADI

class=”medyanet-inline-adv”>

68 yaşındaki Maudsley, hapishanede işlediği çifte cinayet sebebi ile 28 Haziran 1978 yılında ömür boyu hapse mahkum edildi. Maudsley’in o dönem çalışan gardiyana ‘yoklamada 2 kişi eksik olacak’ dedikten sonra cinayeti işlemesi ise o dönemde sansasyona yol açtı.

Berberler, gardiyanlar hatta suçlular bile onunla yalnız kalmak istemeyince hapishane yönetimi Maudsley için özel bir hücre tasarlattı. Kurşun geçirmez pencerelerin olduğu kapısının çelikten olduğu ve bir insanın zor sığdığı yerde Maudsley, yıllarca yaşadı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

HAYATI FİLME KONU OLDU

Hücresinin içinde kartondan yapılmış bir sandalye, tuvalet, lavabo ve bir yatak olan Maudsley, 1991 yılında çekilen ‘Kuzuların Sessizliği’ filmine de ilham kaynağı oldu.

REKOR KIRDI

Hücresinde uzun yıllar tecrit halinde tek başına yaşayan Maudsley, hapishaneden diğer suçlularla birlikte kalması yönünde bir talepte bulundu ancak bu talep hemen reddedildi. 16 bin 400 günün her 23 saatini kilitli cam bir odada geçiren Maudsley ilginç bir rekora da imza attı. Öte yandan Maudsley bu durumu ‘Canlı canlı tabuta gömülmek’ olarak tanımladı.

class=”medyanet-inline-adv”>

YEĞENİNDEN İLGİNÇ SAVUNMA

Maudsley’in yeğeni ise söz konusu katili ilginç sözlerle savundu. Akrabasının öldürdükleri arasında masum insanların olmadığına vurgu yapan Gavin isimli kişi konuyla alakalı şunları söyledi:’Yaptıklarını onaylamıyorum ok kötü şeyler yaptı. Ama hiçbir zaman bir kadın ve çocuğu öldürmedi. Öldürdüğü herkes kötü insanlardı’

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.