DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Putin’den ölen askerleri için tüyler ürperten karar! Çin’den sipariş etti

Putin’den ölen askerleri için tüyler ürperten karar! Çin’den sipariş etti
REKLAM ALANI
21.01.2023 13:09
69
A+
A-

24 Şubat 2022 tarihinden beri devam eden Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ilk bir yılın dolmasına artık haftalar kaldı. Rus askerleri ve Ukrayna ordusunun bölgedeki çatışmaları son sürat devam ederken, Rus ordusu Ukrayna’da bataklığa saplandı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Rusya’nın ‘Özel askeri operasyon’ dediği işgal planı, batılı ülkelerin Ukrayna’ya desteği ile suya düştü. İşgali kısa bir sürede tamamlamak için savaşın başında Belarus üzerinden Kiev’e doğru yol olan Rus ordusu burada hezimete uğradı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRLavrov yine kriz çıkardı! İsrail çılgına döndüHaberi Görüntüle

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İŞGAL KOMUTANI DEĞİŞTİ

Başarısız sonuçlar Putin’in de canını sıkmış olacak ki Rus lider üç ayda ikinci kez Ukrayna’daki işgal komutanını değiştirdi. Rus işgalciler Herson’dan utanç verici çekilmeye günler kala, Ekim 2022’de General Sergey Surovikin’e teslim edildi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ABD’den Ukrayna’ya geçtiğimiz aylarda savaşın kaderini değiştirecek bir yardım paketi geldi. Maddi yardımın yanı sıra Patriot füzelerini de içeren destek dünya gündeme bomba gibi düştü. Ukraynalı askerlerin ABD tarafından füzelerin kullanımı için özel eğitileceği de açıklandı.

class=”medyanet-inline-adv”>

İNGİLTERE TANK GÖNDERİYOR

İngiltere ise, The Times gazetesinin ifadesiyle ‘tank tabusu’sunu yıkıyor. Londra yönetimi, Ukrayna’ya İngiliz Challenger-2 tanklarını sevk edecek. Challenger-2 tanklarının Ukrayna’ya yollanması, ilk kez bir Batılı ülkenin Kiev yönetimine ağır saldırı silahı temin etmesi anlamına gelecek.

Konum cep telefonundan belirlendi! Putin'e yeni yıl şokunda inanılmaz detay

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKonum cep telefonundan belirlendi! Putin’e yeni yıl şokunda inanılmaz detayHaberi Görüntüle

RUSYA: SOVYET FÜZELERİYLE VURACAĞIZ

İngiltere’nin bu hamlesine ise Kremlin’den yanıt gecikmedi. Sözcü Dmitri Peskov söz konusu tank yardımı ile ilgili ‘yanacaklar’ ifadesini kullandı. Yapılan yeni bir yorumda ise Rus devlet medyasına konuşan Putin’e bağlı Alexey Leonkov isimli savaş uzmanı Rusya’nın yapılan bu yardımdan ötürü rahatsız olmadığını iddia etti. Söz konusu iddialarının devamında Leonkov, eski Sovyet silahlarıyla bile bu tankların imha edileceğini öne sürdü.

'Kırmızı çizgi' tekrar değişti! Savaş kızışıyor, yeni silahlar yolda

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR’Kırmızı çizgi’ tekrar değişti! Savaş kızışıyor, yeni silahlar yoldaHaberi Görüntüle

CEPHEDE ÖLEN ASKERLERİ YAKACAKLAR İDDİASI

Öte yandan İngiliz basınına yansıyan bir başka haber dünya gündemine bomba gibi düştü. Haberde Putin’in, Çin’den 21 tane krematoryum sipariş ettiği aktarıldı. Sipariş edilen krematoryumların mobil seviyede olduğu ve cephe hattında ölen askerler için kullanılacağı iddia edildi.

Putin’in ölü sayısını gizlemek için böyle bir hamle yaptığı belirtilirken, bu hamlenin arkasındaki sebep olarak ise ‘Rus ordusunda her geçen gün artan ölü sayısını’ gizlemek olduğu söylendi.

2023'te Ukrayna savaşı için 5 muhtemel senaryo! Napolyon, Hitler ve Stalin...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR2023’te Ukrayna savaşı için 5 muhtemel senaryo! Napolyon, Hitler ve Stalin…Haberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.