DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Pervin Buldan: Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz seçim olacaktır – En Son Haber

Pervin Buldan: Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz seçim olacaktır – En Son Haber
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:34
69
A+
A-

Emek ve Özgürlük İttifakı Kartal Meydanı’nda ‘Birlikte Değiştireceğiz’ mitingi düzenledi. Mitingde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Emekçi Hareket Partisinin (EHP) bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, Kartal Meydanı’nda bugün 13.00’te ‘Birlikte Değiştireceğiz’ mitingi gerçekleştirdi.

Mitinge ittifak içindeki siyasi partilerin genel başkanları, sözcüleri ve milletvekilleri katıldı. Polis ekipleri miting nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ekipler üst ve çanta araması yaptıktan sonra alana girişlere izin verdi. Miting nedeniyle bazı yollarda kapatıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Bu seçimler kendi Cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır”

Mitingde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingini İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Bu daha başlangıç arkadaşlar. 82 milyon bu havayı hissedecek, bu rüzgarı hissedecek ve seçimlerde İstanbul bir kez daha kendisini ispat edecek. Bundan hiç kimsenin kaygısı ve şüphesi olmasın. Asıl hikaye bizim hikayemizdir. 7 Haziran’da başlayan bir başarı hikayemiz var. Bu başarı hikayesini ülkeyi yönetme hikayesine çevireceğiz. Dostlarımızla birlikte seçimlere damgamızı vuracağız. Bizim mücadelemiz İstanbul kadar büyüktür. Bizim ittifakımız İstanbul kadar güzeldir ve İstanbul’un bahçesidir. Hepimize bu ittifak hayır olsun, uğurlu olsun. Bu seçimler kendi cumhurbaşkanımızı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır.” dedi.

“Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı, mutlaka kazanacağız”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bekle bizi İstanbul, işte buluşmaya, kucaklaşmaya geliyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye halklarının bütün renklerinin bulunduğu bu şehirde sizlerle kucaklaşmaya geliyor dedik. Bizleri kucakladınız. Coşkunuzla, sevginizle bu sesi bütün ülkeye en gür şekilde yansıttınız. Hepinize teşekkür ediyorum. İstanbul’u emeğin ve özgürlüğün demokrasinin ve barışın üssü yapacağız dedik. İşte sözümüzün karşılığı sizin yüreklerinizin gümbür gümbür sesidir. Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı, mutlaka kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Diğer ittifak başkanları ve sözcüleri de mitingde konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından miting son buldu.

“Bekle bizi İstanbul, işte buluşmaya, kucaklaşmaya geliyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye halklarının bütün renklerinin bulunduğu bu şehirde sizlerle kucaklaşmaya geliyor dedik. Bizleri kucakladınız. Çoşkunuzla, sevginizle bu sesi bütün ülkeye en gür şekilde yansıttınız. Hepinize teşekkür ediyorum. İstanbul’u emeğin ve özgürlüğün demokrasinin ve barışın üssü yapacağız dedik. İşte sözümüzün karşılığı sizin yüreklerinizin gümbür gümbür sesidir. Geliyor Emek ve Özgürlük İttifakı, mutlaka kazanacağız.” 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.