DOLAR
32,3775
EURO
35,0510
ALTIN
2.326,39
BIST
9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kartele şok baskın! Evden çıkan ölü insan kalıntıları herkesi şaşırttı

Kartele şok baskın! Evden çıkan ölü insan kalıntıları herkesi şaşırttı
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:31
54
A+
A-

Meksika’nın en büyük kartel organizasyonlarından olan New Generation Cartel’e (CJNG) ( Yeni nesil kartel) polisler tarafından baskın düzenlendi. Baskın esnasında korkunç görüntüler ortaya çıkarken 9 kişi tutuklandı.

KARTELİN EN ÜNLÜ SUİKASTÇISI YAKALANDI

class=”medyanet-inline-adv”>

13 Ocakta gerçekleştirilen operasyonda, narkotik ekipleri çalışma yaparken bir mezarlık keşfetti. Yapılan kazı çalışması sonrası bölgede 20’den fazla insan kalıntısına ulaşıldı. İlk belirlemelere göre bu kişileri tutuklananlar arasında bulunan kartelin en önemli suikastçısı Jose Luis’in öldürdüğü düşünülüyor.

KİM OLDUKLARI HENÜZ BİLİNMİYOR

Polisin yaptığı DNA testleri sonucu kalıntılarının cinsiyeti, yaşı veya birbiriyle uyumu henüz belirlenemedi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, korkunç olayla ilgili ‘ilgili adli tıp süreçleri devam etmektedir’ ifadeleri kullanıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

1 GÜN ÖNCE TEHDİT SAVURDULAR

Kartel, söz konusu operasyon öncesi yoğun olduğu bölgelerde yaşayan insanları öldürmek, ellerini kesmek, kaçırmakla tehdit etti. Yaptıkları tehdidi  bir de pankarta bastıran kartel, pankartta şu ifadeleri kullandı:

class=”medyanet-inline-adv”>

‘Chalco Valle ve çevresindeki tüm insanları uyarıyoruz. Herhangi bir uyuşturucuyu satarken yakalanırsanız idam edileceksiniz. Hırsızlık yaparken yakalananların ise elleri kesilecek’

EL CHAPO’NUN OĞLU GEÇEN HAFTA YAKALANDI

Öte yandan Meksika’nın önde gelen kartellerinden biri olan ve ABD’de cezaevinde bulunan ‘El Chapo’ lakaplı Joaquın Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez geçen hafta polis tarafından yakalanmıştı.

‘KARTELE İNDİRİLEN BÜYÜK BİR DARBE’

Ovidio Guzman Lopez’in yakalanması, Meksika’da yıllardır devam eden devlet-mafya çatışmasında hükümet güçlerinin kazandığı önemli bir zafer olarak görülüyor. Meksika Savunma Bakanı Luis Cresencio Sandoval, olayla ilgili yaptığı açıklamada, El Chapo’nun liderlik ettiği Sinola kartelinin adını kullanmadan “Bu tutuklama, Pasifik kıyılarında yoğunlaşan kartelin lider kadrosuna indirilen büyük bir darbe” şeklinde konuştu.

SOKAKLAR YİNE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

El Chapo’nun oğlu ve aynı zamanda Sinaloa Karteli lideri Guzman bundan önce Meksikalı federal güvenlik güçleri tarafından 17 Ekim 2019 tarihinde yakalanmış, ancak kartelin silahlı üyeleri tarafından yapılan baskılar sonucunda Guzman serbest bırakılmıştı. 2019 yılında yaşanan olaylarda silahlı kartel üyeleri sokaklarda terör estirmiş, birçok şehirde çok sayıda can ve mal kaybı yaşanmıştı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.