DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İşte ‘Babaların Babası’ Denaro’nun saklandığı ev!

İşte ‘Babaların Babası’ Denaro’nun saklandığı ev!
REKLAM ALANI
18.01.2023 04:31
164
A+
A-

Bir yıldır kemoterapi tedavisi gördüğü kliniğe sunduğu kimlikte Andrea Bonafede yazıyordu. Şoförüyle birlikte geliyor ve tedavinin ardından sessizce ayrılıyordu. Kanser tedavisinde uzmanlaşan La Maddalena adlı klinikte, 16 Ocak Pazartesi sabahı da diğer günler gibi sıradan şekilde başladı. Sıraya giren hastalardan test örnekleri alınıyordu.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bir anda kliniğin içerisinde tepeden tırnağa silahlı özel kuvvetler askerleri belirdi, sırada bekleyen hastalardan biri ise hemen kapıya doğru yöneldi. Kapılardan geçip sokağa kadar çıkmayı başaran kanser hastası, burada jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı.

Dünya, İtalya’nın en çok aranan mafya lideri, ‘Babaların Babası’ Matteo Messina Denaro’nun Sicilya adasının başkenti Palermo’da yakalanmasını konuşuyor. 30 yıldır aranan Denaro’nun gözaltına alınmasını uluslararası haber ajansları ‘acil’ koduyla dünyaya geçti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İlk fotoğrafların yayınlanmasını, operasyon sonrası klinik civarında çekilen görüntüler izledi. Bunlardan birinde, polis araçları klinikten ayrılırken etrafta toplanan Palermo sakinlerinin alkışladığı görülüyordu.

class=”medyanet-inline-adv”>

Yakalanmaktan uzun süre kurtulması nedeniyle çizgi roman kahramanı ‘Diabolik’ ismiyle aranıyordu. Yalnızca birkaç kare fotoğrafı olan mafya babası, dijital yaşlandırma efektiyle hazırlanan fotoğraflarla aranıyordu.

İtalyan polisinin yayımladığı dijital yaşlandırma fotoğraflarından birinde, Messina Denaro’nun kadın kılığına girmesi halinde nasıl görüneceği yer aldı.

Denaro’nun tanınmamak için estetik ameliyat yaptırdığı ve parmak izlerini sildirdiği de iddia ediliyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİtalya’da Camorra mafyasının ‘ilk kadın patronu’ öldü, cenazeye yasak geldi!Haberi Görüntüle

SIĞINAK GECE BOYUNCA ARANDI

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Messina Denaro’nun memleketi Trapani’deki Campobello di Mazara ilçesindeki bir evde saklandığını yazdı.

Ev, Messina’nın şoförü Giovanni Luppino’ya ait. Hiçbir suç kaydı bulunmayan Luppino, Campobello di Mazara’da çiftçi ve zeytin tüccarı olarak tanınıyordu. Corriere della Sera, şoför Luppino’nun patronuyla birlikte Pazartesi sabahı özel Maddalena kliniğinde yakalandığı bilgisini verdi.

Cosa Nostra patronunun saklandığı son yer, 12 bin nüfuslu ilçedeki iki katlı ve sarı renkli bir bina. Üzerinde hiçbir isim yazmayan binanın gece saatlerinde İtalyan özel operasyon birimi ROS güçleri tarafından basıldığını aktaran Corriere della Sera, ‘babaların babası’nın uzun süredir söz konusu yerde kaldığının tahmin edildiğini bildirdi.

RIINA’NIN ARŞİVİNE DAİR BİR İZ VAR MI?

Habere göre, ROS ve polis birlikleri gece boyunca aranan evde bulunanlara dair bir bilgi paylaşmadı. Binanın polis tarafından çevrildiğini dile getiren gazete, evin içinde bulunan çok sayıda tasarım kıyafet ve birkaç parfümün lükse düşkünlüğüyle bilinen Messina Denaro’nun bilinen yaşam tarzını kanıtladığını kaydetti.

class=”medyanet-inline-adv”>

Corriere della Sera, içeride özellikle Cosa Nostra’nın tarihi lideri Salvatore Toto Riina’nın arşivinden bir işaret olup olmadığının ise merak edildiğini belirtiyor. Gazete, Messina Denaro’nun korumalığını yaptığı Toto Riina’nın saklandığı Palermo’daki Via Bernini’de yer alan adresin 30 yıl önce acil şekilde aranmadığını hatırlattı.

La Republica gazetesi ise, tüm İtalyan medyasının manşetlerine taşıdığı evin zarif mobilyalarla dizayn edildiğini yazdı. Gazete ayrıca, klinikte mafya babasını tedavi eden doktor için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

La Stampa ise, ilçenin merkezinde yer alan evde hiçbir silaha rastlanmadığını, Messina Denaro’nun geçen yıl İtalya’nın orta kesimindeki Abruzzo’da olduğunu aktardı.

class=”medyanet-inline-adv”>

‘KURBANLARIM BİR MEZARLIĞI DOLDURABİLİR’

Sahte isimle tedavi görürken yakalanan 60 yaşındaki Messina Denaro, öldürdüğü kurbanlarının ‘bir mezarlığı doldurabileceğiyle’ övünüyordu. Yaklaşık 50 cinayetle bağlantılı mafya lideri, onlarca kişiyi öldürmek ya da cinayet emrini vermekten ömür boyu hapis cezası aldı.

Bu cinayetler arasında, bir mafya itirafçısının oğlunun öldürülerek asitle yok edilmesi ve mafyayla mücadele savcıları Giovanni Falcone ile Paolo Borsellino’ya 1992’de düzenlenen suikastlar da yer alıyordu.

Messina Denaro ayrıca 1993’te Roama, Floransa ve Milano’da düzenlenen bombalı saldırılardaki rolü nedeniyle de suçlu bulundu.

Denaro, 1962’de Sicilya’nın Castelvetrano kasabasında, Cosa Nostra klanlarından birinin patronu Francesco Messina Denaro’nun (Don Ciccio) oğlu olarak dünyaya geldi. Yıllarca kaçak olarak yaşayan babasının 1998’de ölümünün ardından yerine Matteo Messina Denaro geçti.

Messina Denaro, Cosa Nostra’nın yasa dışı atık imhası, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı gibi işlerini yönetiyordu. Son olarak 1993 yazında tatildeyken görüntülenen mafya babasının bu tarihten sonra kaçak olsa da emir vermeyi sürdürdüğü düşünülüyordu.

class=”medyanet-inline-adv”>

Mafya lideri, sırasıyla 2016 ve 2017’de ölen Cosa Nostra patronları Bernardo Provenzano ile Salvatore Riina’nın varisi olduğu belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR‘Babaların babası’ 30 yıl sonra yakalandıHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDünyanın en acımasız mafyası! Binlercesinin gizli hayatı ortaya çıktı…Haberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.