DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Husumetlisini vurmaya gitti başkasını öldürüp kaçtı

Husumetlisini vurmaya gitti başkasını öldürüp kaçtı
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:33
31
A+
A-

Olay, cuma günü saat 16.00 sıralarında Sultangazi Esentepe Mahallesi’nde kahvehanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kişi, husumetlisinin kahvehanede oturduğunu duydu. Kahvehaneye giden şüpheli, belindeki tabancayı çıkararak içerideki husumetlisine ateş etti. Ancak kahvehanedekilerin müdahale için ayağa kalkmasından korkan şüpheli bu sefer hedef gözetmeden ateş etmeye başladı. Kurşunlardan biri olayla ilgisi bulunmayan 5 çocuk babası Mustafa Kandemir’in boynuna isabet etti. Saldırıda 2 kişi daha yaralandı. Şüpheli, 3 kişiyi yaraladıktan sonra kahveden çıkarak kaçmaya başladı. Kaçarken sağa sola ateş eden şüpheliyi bir kişi de kovaladı ancak yakalayamadı.

class=”medyanet-inline-adv”>

MUSTAFA KANDEMİR HAYATINI KAYBETTİ

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalenin ardından en yakın hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Mustafa Kandemir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis ekipleri şüphelinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Mustafa Kandemir’in yakınları cenazeyi teslim almak için Adli Tıp Kurumu’na geldi. Kandemir’in yakınları Adli Tıp Kurumu’nda DHA’ya konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“KAHVEDE OTURUYORMUŞ, BİRİ RASTGELE ATEŞ AÇMIŞ”

Mustafa Kandemir’in yakını Osman Cengiz, “Amcamın oğlu oluyor, kahvehanede oturmuş arkadaşlarıyla biri gelmiş rastgele ateş açmış. 2 mermi amcama denk gelmiş, bir mermi başkasına, bir mermi de husumetli olduğu kişinin bacağına denk geliyor, amcam da hastanede vefat ediyor. Saldırganı tanımıyoruz, kim olduğunu da bilmiyoruz. Masum bir şekilde kahvede oturmuş, kahvehanede gelişi güzel ateş açılınca amcama gelmiş. Kuruyemiş dükkanı vardı orada, oradan çıkıp kahvede çay içmeye gidiyor, 5 çocuğu vardı. Biz böyle insanların beline silah koyup gezmesinden rahatsızız istiyoruz ki adalet yerini bulsun” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

“HİÇ SUÇU GÜNAHI OLMAYAN İNSAN”

Mustafa Kandemir’in yeğeni Mehmet Zengil ise, “Hiç suçu yokken oturduğu yere bir tane cani geliyor, sağa sola hedef gözetmeksizin ateş ediyor, dayım da can veriyor. Bu şahıs yakalansın böyle şeyler artık yaşanmasın. Ortalık Teksas’a dönmüş dışarı çıkmaya korkuyoruz, böylelerinin yakalanıp cezasını çekmesini istiyoruz. Hiç suçu günahı olmayan insan. 5 çocuklu, 62 yaşında vefat etti” diye konuştu.

“ÖNCE 5 EL SIKTI SONRA KAÇARKEN DE SIKTI”

Olayın yaşandığı cadde üzerinde esnaf olan Nahit Aydın, “İçerde müşterim vardı. Bir anda silah sesi geldi. Sonra biri aşağıya doğru koşarak ateş etmeye devam etti. Olayın olduğu yere hiç gitmedim. Nedenini de bilmiyorum. Silah seslerini ilk duyduğumda korkmadım ama ikinci kere ateş edilince korktum. Önce 5 el kahvehanede sıktı. Orada 5 mermi kovanı var zaten. Sonra da kaçarken 3-4 el ateş etti. Kovalayan vardır da ben göremedim” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

Mustafa Kandemir’in cenazesi dün adli tıp kurumundan alınarak Sultangazi Hz. Yusuf Camii’ne getirildi. İkindi namazı sonrası Kandemir, Yeni Kayabaşı Mezarlığı’na defnedildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan şüphelinin olaydan sonra etrafa ateş ederek kaçtığı anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde koşarak kaçan şüphelinin elindeki tabancayla hedef gözetmeksiniz ateş açtığı, o sırada kalabalık olan caddede panik oluştuğu, çevredekilerin kendilerini iş yerlerine atarak kurşunlardan kaçtığı görüldü. Görüntülerde bir kişinin şüpheliyi kovaladığı anlar da yer aldı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.