DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hız göstergesi 30 kilometreyi geçmeyen traktörüyle 105 kilometre hız yapmaktan ceza yedi

Hız göstergesi 30 kilometreyi geçmeyen traktörüyle 105 kilometre hız yapmaktan ceza yedi
REKLAM ALANI
14.01.2023 01:25
65
A+
A-

Hız göstergesi 30 kilometreyi geçmeyen traktörüyle 105 kilometre hız yapmaktan ceza yedi

Garajdan çıkarmadığı traktörüyle 720 kilometre ötede hız cezası yedi

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane‘de yaşayan emekli öğretmen Muhsin Aslan’ın köyünde garajından çıkarmadığı traktörüne Şereflikoçhisar’da aşırı hız nedeniyle ceza kesildi. Plakasına gelen cezaya itiraz eden Aslan, “Traktörümün hızı zaten en fazla 30 kilometre ama 105’le radara girmiş” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Gümüşhane‘nin merkeze bağlı Yeniyol köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan emekli öğretmen Muhsin Aslan, Salı günü köy muhtarı tarafından kendisine iletilen trafik cezasını görünce şok yaşadı.

Ceza makbuzunu inceleyen çiftçi Aslan, garajından bile çıkarmadığı 29 AB 956 plakalı traktörünün 8 Aralık 2022 tarihinde Ankara Şereflikoçhisar- Aksaray yolunda 105 kilometre hızla radara girmekten bin 823 TL ceza aldığını gördü.

Kış aylarında traktörünü kullanmadığını söyleyen ve hız göstergesinin 30 kilometre üzerine çıkmadığını belirten Aslan, hayatında Şereflikoçhisar’a dahi gitmediğini söyleyerek cezanın iptali için dilekçeyle talepte bulundu.

“Garajdaki traktörün Şereflikoçhisar’da ne işi var”

Traktörler için hız sınırının 20 ila 30 kilometre arasında değiştiğini ve traktörünün 30 kilometre hıza zor ulaşabildiğini söyleyen Muhsin Aslan, “Salı günü şehre indiğimde muhtar bana bir ceza getirdi. Ben de şaşırdım o anda. Dedi ki bu plaka senin mi ben de evet dedim ama traktör bu. 105 kilometre hızla radara girmişsin dedi. Ben de gidip bu duruma itiraz ettim. Ben bu cezayı Şereflikoçhisar-Aksaray yolunda yemişim. Bu traktörün oraya gitmesi imkansız. Ben daha önce Şereflikoçhisar’a gitmedim, tanımıyorum bile. Biz şaşırdık tabi, hele bir de traktörün plakası olunca ben iyice şaşırdım. Benim traktörüm garajda duruyor. Kış günü traktörün Şereflikoçhisar’da ne işi var. Benim traktörümün hızı zaten en fazla 30 kilometre ama 105’le radara girmiş” dedi.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Muhsin Aslan’ın oğlu Ahmet Aslan da “Babam bana bunu söylediğinde ben bunun şokunu yaşadım. Zaten Gümüşhane sınırları içerisinde yemiş olsa bu cezayı yine anlamlandırırsın ama Şereflikoçhisar’da yemiş ve 105 kilometre hızdan yemiş. Bu mümkün değil. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Dilekçemizi de verdik zaten. Bu az bir ceza değil, inşallah düzeltirler” diye konuştu.

Gümüşhane’de geçtiğimiz günlerde bir kamu kurumunda çalışan Emrah Bal’ın aracına da Cumhuriyet Caddesinde park halinde iken 750 kilometre uzaklıktaki Ankara’da 427 TL’lik trafik cezası yazılmış ve durumu mahkemeye aksettirmişti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.