DOLAR
32,5061
EURO
34,7169
ALTIN
2.487,48
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir? 2023 Gözlük Reçetesi Geçerlilik Süresi

Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir? 2023 Gözlük Reçetesi Geçerlilik Süresi
REKLAM ALANI
21.01.2023 13:13
84
A+
A-

 Gözlük reçetesinin kaç gün geçerli olduğunu öğrenmek isteyenler için bunun 4 gün olarak tescil edildiğini söylemek mümkün. Burada 4 günden kasıt 4 iş günü olarak öne çıkıyor. Yani reçeteyi aldığınız andan itibaren 4 iş günü içerisinde gözlük camınızı alma şansını elde edebilirsiniz. Sadece gözlük camı değil aynı zamanda gözü çerçevesinde bu süre içerisinde değiştirebilirsiniz.

 Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?

2023 güncel bilgiler ışığı altında da 4 iş günü içerisinde gözlük reçetesini kullanmak mümkün. Aynı zamanda gözlük camı ve çerçevesi yeniletme de 3 yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Yani elinizde bulunan reçete ile 4 iş günü içerisinde gözlük cam ve çerçeve alırken, yenileme süreci de 3 yıl boyunca devam etmektedir.

 3 yıllık süre içerisinde eğer yeni bir muayene ile gözlük reçetesi alınır ise, o zaman cam ve çerçeve değişikliği birden fazla gerçekleşebilir. Bunun dışında şu an özel ya da devlet Hastanesi SGK bağlantılı olarak alınan tüm reçeteler, 4 iş günü itibariyle geçerliliğini korumaktadır. Böylece bu süre zarfında herhangi bir gözlükçüye giderek hem cam hem de çerçeveyi elde edebilirsiniz. Devletin sağladığı alt limit miktar doğrusunda elde edeceğiniz cam ve çerçeveyi 4 iş günü içerisinde alabilirsiniz.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.