DOLAR
32,5994
EURO
34,7386
ALTIN
2.496,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cephedeki dehşetin en net anı! Siperde Rus ve Ukraynalı karşılaştı, silahlar patladı

Cephedeki dehşetin en net anı! Siperde Rus ve Ukraynalı karşılaştı, silahlar patladı
REKLAM ALANI
26.01.2023 03:56
72
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 336. güne girilirken işgalin 1 yılının dolmasına artık sayılı günler kaldı. 1 yıldır devam eden savaşta, iki tarafta ağır kayıplar verirken Rusya, cephe hattında istediği başarıya ulaşamadı.

ŞUBAT’TA İŞGAL ETTİLER NİSAN’DA ÇEKİLDİLER

class=”medyanet-inline-adv”>

Rus işgalciler Şubat ayında işgal ettikleri Kiev ve çevresinden Nisan ayında çekilmek zorunda kaldı, kuzey cephesinin kapanmasıyla savaş doğu ve güney cephelerinde yoğunlaştı.

Rus birlikleri liman kenti Mariupol’ü aylar süren bombardımanın ardından ele geçirebildi, doğuda ise Donetsk ve Luhansk’ın neredeyse tamamı işgal edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye tatili yaktı! Putin herkesin önünde aşağıladıHaberi Görüntüle

YENİ KOMUTAN ATANDI

Batılı ülkelerden gelen desteklerle beraber işgal edip kontrol altına aldığı bölgeleri tek tek kaybeden Rus ordusuna can suyu Putin’den geldi.

Putin, ilk olarak Eylül 2022’de aylardır ertelediği seferberlik kararını ‘kısmi’ olarak ilan ederek asker sayısını yukarı çekti. Bu hamlesi de işe yaramayan Putin, işgal komutanını görevden alarak Suriye’de savaş tecrübesi olan Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov Ukrayna’daki birliklerin başına getirildi.

class=”medyanet-inline-adv”>

Rus ordusuna bölgede ağır kayıplar verdirmek isteyen batılı ülkeler ise bölgeye ilk kez tank gönderme kararı aldı. İlk adım İngiltere’den gelirken, ABD ve Almanya’da gün içerisinde yapacakları destekleri açıkladı.

Topyekûn savaş! Almanya ve ABD'yi Avrupa ülkeleri izledi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTopyekûn savaş! Almanya ve ABD’yi Avrupa ülkeleri izlediHaberi Görüntüle

RUSYA ÇATIŞMA ANLARINI YAYINLADI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rusya’nın resmi devlet televizyonu olan Russian Today’dan propaganda niteliğinde bir görüntü yayınlandı. Söz konusu videoda, cephe hattındaki savaşın acı yüzü yansıtılırken çatışma anları da drone kamerası tarafından kayıtlara geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCephede Wagner dehşeti! 2 yasaklı hareketin sonucu hadımHaberi Görüntüle

Söz konusu görüntülerde, Rus askerinin üzerine giden bir Ukrayna askeri görüldü. Tam sağ köşeyi döneceği sırada kurşunların hedefi olan Ukraynalı asker olay yerinde hayatını kaybetti. Rus asker ise çatışmadan hafif yaralı şekilde ayrıldı. O anlar sosyal medyada kısa sürede gündem olurken Ukraynalı askerin acemi bir asker olduğu iddia edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.