DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Biden duyurdu! ABD Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderiyor

Biden duyurdu! ABD Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderiyor
REKLAM ALANI
26.01.2023 03:56 | Son Güncellenme: 26.01.2023 03:57
74
A+
A-

ABD Başkanı Biden yaptığı son dakika açıklamasında Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı gönderileceğini açıkladı. Biden bu tankların Bir ukrayna taburuna denk geldiğini duyurdu. Biden konuşmasının devamında, “Tüm bu yardımların amacı Ukrayna’nın toprak bütünlüğü sağlamak. Rusya’ya yönelik saldırgan bir tehdit teşkil etmiyor. Hepimiz bu savaşın bitmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın adil ve kalıcı bir şekilde sona ermesini istediklerini belirterek, “Putin, en başından bu yana yanıldı ve yanılmaya devam ediyor” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

Biden, Abramsların “dünyanın en yetenekli tankları” olduğunu belirterek, 31 Abrams tankının Ukrayna’nın stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi. Biden bir gazetecinin kendisine yönelttiği ‘Almanya’nın adımı sizi tetikledi mi?’ sorusuna ‘Hiçbir şey beni tetikledi. Ukrayna için birlik içinde hareket ediyoruz’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

RUSYA ABD YAPIMI TANKLARI HEDEF ALDI: TIPKI DİĞERLERİ GİBİ YANACAK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna’ya göndermesi beklenen ABD yapımı Abrams tanklarını hedef almıştı. Peskov, “Birçok uzmanın bu fikrin saçma olduğunu düşündüğünden eminim. Bu, teknolojik nedenlerden dolayı başarısız olacak bir plan. Asıl mesele şu ki bunun Ukrayna ordusuna katabileceği potansiyel abartılıyor” ifadelerini kullandı. Söz konusu tankların Ukrayna’ya tedarik edilmesi durumunda Rus ordusunun hedefi olacağını vurgulayan Peskov, “Bu tanklar tıpkı diğerleri gibi yanacak. Ancak çok pahalılar ve bu Avrupalı vergi mükelleflerinin omuzlarına yeni bir yük getirecek” demişti.

class=”medyanet-inline-adv”>ABD’nin Ukrayna’ya göndereceği  M1 Abrams tankı

ALMANYA’DAN LEOPARD TANKLARI

Almanya hükümeti, Leopard 2 tanklarının Ukrayna’ya gönderilmesine karar verdi. Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit yaptığı açıklamada, Berlin yönetiminin Ukrayna’ya Leopard 2 tankları göndereceğini ve diğer ülkelere de envanterlerindeki Alman yapımı Leopard tanklarını Ukrayna’ya tedarik edebilmeleri için izin vereceğini duyurdu. Hebestreit, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un kararı bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında açıkladığını belirterek, “Federal hükümet, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdi. Bu, Almanya’nın Avrupalı ve uluslararası ortaklarıyla gerçekleştirdiği yoğun istişarelerin sonucudur. Bu karar, Ukrayna’yı elimizden gelen en iyi şekilde destekleme yönündeki bilinen çizgimizi takip etmektedir. Uluslararası alanda yakın koordinasyon içerisinde hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı. Karardaki amacın Ukrayna için Leopard 2 tanklarıyla iki tank taburunu hızlı bir şekilde bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Hebestreit, Almanya’nın ilk olarak ordu envanterinden 14 adet Leopard 2 A6 tankından oluşan bir bölük sağlayacağını aktardı.

class=”medyanet-inline-adv”>Leopard 2 tankları

“Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya hızlı bir şekilde teslim etmek isteyen ülkelere izin verilecek”

Hebestreit, “Diğer Avrupalı ortaklar da Leopard 2 tanklarını (Ukrayna’ya) teslim edecek. Ukraynalı askerlerin eğitimi Almanya’da hızla başlayacak. Destek paketi, eğitimin yanı sıra lojistik, mühimmat ve sistemlerin bakımını da içerecek. Almanya, Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya hızlı bir şekilde teslim etmek isteyen ülkelere de sevkiyat izni verecek” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın beklediği Leopard 2 tankları

Alman Krauss-Maffei Wegmann firması yapımı olan ana muharebe tankı Leopard, ilk olarak 1979 yılında Alman ordusu tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Söz konusu tankın son versiyonu olan Leopard 2 tankları bugün Türkiye, Polonya, İspanya, Yunanistan, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya, İsviçre ve Avusturya tarafından kullanılıyor. Almanya’da üretilen tankların başka ülkelerde kullanılması için Almanya’nın onayı alınması gerekiyor.

Topyekûn savaş! Almanya ve ABD'yi Avrupa ülkeleri izledi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTopyekûn savaş! Almanya ve ABD’yi Avrupa ülkeleri izlediHaberi Görüntüle

Suriye uçakları 'Air Force One'a karşı! Korku dolu kaçış 7 dakika sürdü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSuriye uçakları ‘Air Force One’a karşı! Korku dolu kaçış 7 dakika sürdüHaberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.