DOLAR
32,4954
EURO
34,9278
ALTIN
2.425,77
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Ayder Yaylası’nda kış turizm sezonu başladı

Ayder Yaylası’nda kış turizm sezonu başladı
REKLAM ALANI
18.01.2023 04:31
68
A+
A-

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan 1350 rakımlı Ayder Yaylası, kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Geçen yıl 1 milyon 265 bin turistin geldiği kentte uğrak noktaların başındaki Ayder Yaylası, kar yağışının etkisiyle özellikle Arap turistlerin ilgi odağı oluyor. Ziyaretçiler, 40 santimetreye ulaşan karın keyfini çıkarırken, kar topu oynayıp, otomobil şambrelleriyle de kayıyor. Yaylada yarıyıl tatiliyle ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

‘AYDER, ŞİMDİ FARKLI BİR GÜZEL’

Arkadaşlarıyla Ayder Yaylası’na gelen Sedat Torun, “Ayder, gezilmesi görülmesi gereken yerlerden biri. Kar yağışıyla beraber kışın etkili olduğu Ayder, şimdi farklı güzelliğe bürünmüş. Şu anda etrafta Arap turistler fazla. Sömestir tatiliyle yaşanan bu yoğunluk artacaktır” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Selim Çepni de “Arkadaşlarımla beraber tatil için geldik. Karla eğleniyoruz. Kış mevsiminde olmamıza rağmen güzel de bir hava var. Biz de keyfini çıkartıyoruz” diye konuştu.

Yarıyıl tatiliyle oluşacak günübirlik ziyaretçi yoğunluğuna hazırlandıklarını söyleyen işletmeci Yalçın Şahin, “Şu anda yerli turistlerle beraber yoğunluklu olarak Arap turistler var. Kış etkisini gösterdi, 40 santimetreye yakın kar var. Güneşli günlerle beraber sezonu geçiriyoruz. Ayder kışın da başka bir güzel. Festivallerle dolu renkli günlerimiz oluyor. Önümüzde sömestir tatili var. Karnelerini alan öğrenciler, burada karın keyfini çıkartacak. Biz de Ayder’deki işletme sahipleri olarak oluşacak yoğunluğa hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı. (DHA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.