DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ABD’den Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketi

ABD’den Ukrayna’ya 2,5 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketi
REKLAM ALANI
21.01.2023 13:09
66
A+
A-

ABD, zırhlı araçlar ve hava savunma sistemlerini de içeren toplam 2,5 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), 59 Bradley zırhlı araç, 90 Stryker personel taşıyıcı ve Avenger hava savunma sistemlerini de içeren askeri teçhizatı Kiev’e gönderme kararı aldı.

ABD’DEN 1 YILDA 26 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

class=”medyanet-inline-adv”>

Pentagon’un açıklamasında, son süreçteki Rus hava saldırılarının “Ukrayna’daki acımasız savaşı” gözler önüne serdiği, yeni yardımların bu saldırıları savuşturmaya yardımcı olacağı söylendi. Açıklamada, Rusya’nın işgalinin başladığı 24 Şubat 2022’den bu yana ABD’nin Ukrayna’ya 26,7 milyar dolarlık destek verdiği hatırlatıldı.

11 ÜLKE SEFERBER OLDU

Öte yandan, aralarında İngiltere ve Hollanda’nın da olduğu bir dizi ülke de Ukrayna’ya yeni yardım paketi sözü verdi. Estonya’daki bir askeri üste bir araya gelen 11 ülkenin temsilcileri ise Ukrayna’nın yeni bölgelerde hakimiyet kurması ve Rusya’nın ilerlemesinin durdurulması hedefiyle silah yardımlarını artırmaya karar verdi. İngiltere, Polonya, Letonya, Litvanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hollanda ve Slovakya, Kiev yönetimine daha çok destek sözü verdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

class=”medyanet-inline-adv”>

Ortak açıklamayla duyurulan yardım paketleri şunları içeriyor:

İngiltere: 600 Brimstone füzesiDanimarka: 19 Fransız yapımı Caesar tipi obüsEstonya: Havan topları, cephane, destek araçları ve tanksavar bomba atarlarLetonya: Stinger hava savunma sistemleri, iki helikopter, İHA’larLitvanya: Uçaksavar ve iki helikopterPolonya: : S-60 uçaksavar ve 70 bin mermiÇek Cumhuriyeti: Cephanelik, havan topları ve zırhlı personel taşıyıcılar.Hollanda: Yardım paketini bugün duyuracak.İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Estonya’daki ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “2023’te, Ukraynalıların Rusya’yı püskürtüp Ukrayna dışına çıkararak ülkede egemenliklerini yeniden tesis etmelerinin zamanı geldi” dedi.

Açıklama, Almanya’da bugün yapılacak ve 50 ülkenin silah yardımlarını koordine edeceği toplantı öncesinde duyuruldu.

Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz üzerinde, Leopard 2 tanklarının Ukrayna’ya bağışlanması yönündeki baskı artıyor.

Almanya’da bulunan ABD Ramstein Hava Üssü’nde bugün gerçekleşecek zirvede Berlin’in Ukrayna’ya yönelik atacağı adım merak konusu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.