DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

30 yıl sonra yakalandı, gizli deposunda cinsel gücü artıran ilaçlar bulundu

30 yıl sonra yakalandı, gizli deposunda cinsel gücü artıran ilaçlar bulundu
REKLAM ALANI
21.01.2023 13:09
54
A+
A-

İtalya’da on yıllardır polisin peşinde olduğu mafya babası Matteo Messina Denaro, Sicilya adasının başkenti Palermo’daki bir özel hastaneye düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Sicilyalı mafya liderinin bugüne kadar yalnızca iki kare fotoğrafı vardı ve ‘babaların babası’ olarak tanınıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPutin’den ölen askerleri için tüyler ürperten karar! Çin’den sipariş ettiHaberi Görüntüle

class=”medyanet-inline-adv”>

‘Kurbanlarının bir mezarlığı doldurabileceğiyle’ övünen mafya liderinin, onlarca cinayetle bağlantısı olduğu biliniyor. Cosa Nostra’nın lideri olan Messina Denaro, mafyaya karşı savaş yürüten savcılar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino’nun 1992 yılında öldürülmesinden bu yana kayıptı. Savcıların öldürülmesi nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bir sonraki yıl Floransa, Roma ve Milan’ı kana bulayan ve 10 insanın ölümüne neden olan bombalı saldırılardaki rolü nedeniyle de müebbet hapisle yargılandı. Söz konusu bombalı saldırılar, Cosa Nostra’nın tarihi babası Salvatore Toto Riina’nın tutuklanmasına bir yanıt olarak düzenlendi.

ASİTLE ERİTİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bir online platformda yayımlanan belgeselle dünya çapında tanınan Messina Denaro, 1990’ların ortasındaki bir başka vahşetle de İtalya ve uluslararası medyanın manşetlerindeydi. Giuseppe Di Matteo adlı çocuk, 1993’te mafya itirafçısı babası Santino Di Matteo’yu susturmak amacıyla kaçırıldı. 12 yaşındaki çocuktan iki yılı aşkın süre boyunca hiç haber alınamadı. Söz konusu zaman diliminde esir tutulan çocuğun öldürüldüğü ve cesedinin nitrik asitle eritildiği, 1996 yılında anlaşıldı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Santino di Matteo’nun kaçırılmasında Messina Denaro’nun parmağı olduğu biliniyor. Çocuğun yok edilmesi emrini veren Cosa Nostra üyesi Giovanni Brusca ise, 25 yıllık hapis cezasının ardından 2021’de serbest kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTate kardeşlerden çirkin tuzak! Liseli kızları nasıl kandırdıkları ortaya çıktıHaberi Görüntüle

Matteo Messina Denaro, yakalanmaktan uzun süre kurtulması nedeniyle çizgi roman kahramanı ‘Diabolik’ ismiyle de aranıyordu. Mafya babasının uzun zamandır kaçak olması nedeniyle güncel görüntüsü de bilinmiyordu ve dijital yaşlandırma efektiyle hazırlanan fotoğraflarla aranıyordu.

‘BÜYÜK BİR ZAFER’ DEDİ

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 60 yaşındaki Messina Denaro’nun yakalanmasını ‘büyük bir zafer’ olarak niteledi. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini ise, “Bu İtalya için büyük bir gün ve mafyaya bir uyarı niteliğinde” mesajını paylaştı.

Bilinen tek fotoğrafı 1990’ların başında çekilen ‘babaların babası’ Denaro, 1962 yılında Trapani yakınlarındaki Castelvetrano kasabasında dünyaya geldi. Babası Francesco Messina Denaro da mafya babasıydı. Cosa Nostra’ya katılması uzun sürmeyen Denaro, ilk cinayetini 18 yaşında işledi. Cosa Nostra içinde hızlıca yükselen Messina Denaro, 30 yıldır aranmasına rağmen Eylül 2022’de yayımlanan bir polis raporuna göre hala mafyayı yönetiyordu.

class=”medyanet-inline-adv”> Miçotakis'ten geri adım! Davos'ta Erdoğan sözleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMiçotakis’ten geri adım! Davos’ta Erdoğan sözleriHaberi Görüntüle

GİZLİ DEPODAN İLAÇLAR ÇIKTI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ‘Babaların Babası’nın’ evine düzenlenen baskında bir dolabın arkasında gizli bir depo bulundu. İtalya basınına yansıyan haberlerde depo yalnızca 1 kişinin sığabileceği büyüklükteydi. Evden 300 metre ötede ise bir depo daha bulundu. Polis tarafından açıklanan bilgilere göre bu depo gardırobun arkasında bulunan depodan kat kat daha büyük ve rahattı. Söz konusu depodan ise yüklü miktarda para, lüks parfümler, 2 telefon ve çok sayıda cinsel gücü artıran haplar bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR24 günlük mucize kurtuluş! Tek bir şey yiyerek okyanusun ortasında hayatta kaldıHaberi Görüntüle

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.