DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

2036 yılından gelen zaman yolcusu! Tek bir görevi vardı, her şeyi resimlerle anlattı

2036 yılından gelen zaman yolcusu! Tek bir görevi vardı, her şeyi resimlerle anlattı
REKLAM ALANI
16.01.2023 04:31
64
A+
A-

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr – Zaman yolculuğu bilim insanları tarafından yıllardır tartışılıyor. 6491 yılından geldiğini söyleyen Jams Oliver ve 2030 yılından geldiğini söyleyen Noah gibi son yıllarda zaman yolcusu olduğunu söyleyen kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve her biri fenomen haline geliyor. Ancak 2000 yılında zaman yolcusu olduğunu iddia eden ve ardında birçok gizem bırakan John Titor’un hikâyesi tüm zaman yolculuğu hikâyelerinden biraz daha farklı! Titor’u daha farklı bir zaman yolcusu yapan şey ne? İşte 2036 yılından geldiğini iddia eden zaman yolcusunun ilginç hikâyesi.

class=”medyanet-inline-adv”>John Titor’un 1975 tarihli fotoğrafı 

İÇ SAVAŞA KURBAN GİTMİŞ ABD ASKERİ

John Titor’un hikayesi ilk olarak Kasım 2000’de çevrimiçi Art Bell forumunda gün ışığına çıktı. Kendisinin gelecekte iç savaş tarafından harap olmuş ve karışmış ABD hükümetinin bir askeri olduğunu belirtti. 2036’dan geldiğini söyleyen Titor görevi için gerekli olduğunu belirttiği bir IBM 5100 bilgisayarını almak için 1975 yılına gönderildiğini iddia ediyordu. Daha sonra 2000 yılına geçti ve bu süre zarfında insanlarla çevrimiçi iletişim kurarak onlara gelecekle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Yaptığı açıklamalarla herkesin dikkatini kazanan takma ismi John Titor olan bu kişi doğru söylüyor olabilir miydi?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

‘Time_Travel_0’ kullanıcı ismiyle 2000 yılında dünyaya adını duyuran Titor’un ilk mesajı, kendi hakkında bazı ifadeler içeriyordu. Dünyaya yaydığı mesajda bir zaman makinesinin çizimi de bulunuyordu. Her hareketiyle gündem olan Titor mesajında şu ifadelere yer vermişti:

class=”medyanet-inline-adv”>

“Selamlar. 2036 yılından gelen bir zaman yolcusuyum. 1975 yılında, IBM’in ürettiği 5100 isimli bilgisayar sistemini almak için geldim. Zaman makinem, General Electric tarafından üretilen sabit yüklü geçici bir yer değiştirme ünitesi. Ünitenin fotoğraflarını göndermekten mutluluk duyuyorum.”

John Titor’un yazılarında paylaştığı askeri rütbe sembolü

‘GELECEKTE BÜYÜK BİR SORUNLA KARŞILAŞILDI’

Birçok kişi Titor’a deli gözüyle bakarken bazı kişilerin ilgisini kazanmayı da başarmıştı. Binlerce insan bu garip zaman yolcusuna art arda soru soruyordu. Her türlü duruma kendini hazırlayan Titor kendisine yöneltilen bütün soruları, çizimleriyle destekleyerek yanıtladı ve gelecek hakkında tahminlerde bulundu. Böylece birçok kişiyi zaman yolculuğu yaptığına ikna etmişti. Titor’a yöneltilen en sık sorulardan biri zaman yolculuğundaki amacının ne olduğuydu. Titor bu soruya şöyle yanıt verdi:

“Gelecekteki bilgisayarlarda büyük bir sorunla karşılaşıldı. Geleceğimizi kurtarmak adına debug işlemi yapabilmek için IBM 5100 isimli bilgisayar sisteminin alınması gerekiyordu. Büyükbabam IBM 5100’ün yapımında görev aldığı için bu görev bana verildi. 1975’e geri döndüm ve sistemi aldım fakat gelecekte yaşanacak bir savaşta kaybettiğimiz aile hatıralarımızı almak için 2000 yılında mola verdim.”

Titor’un gönderilerinde paylaştığı zaman makinesi fotoğrafı

BİRDEN ORTADAN KAYBOLDU

Tek merak konusu tabii ki Titor değildi. Onun zaman makinesi de en az kendi kadar ilgi görüyordu. Zaman makinesiyle ilgili gelen sorulara çizimleriyle yanıt veren Titor, makinenin bir arabanın arka kısmına kurulduğunu da iddia ediyordu. Oldukça ilginç bir karaktere sahip olan bu kişiliğin uzaylılarla bir bağlantısı olup olmadığı da düşünüldü. Üstelik zaman yolcusu UFO’lar hakkındaki tüm sorulara yanıt veriyordu. Dünya dışı yaşamın 2030’lu yıllarda da hâlâ gizemini koruduğunu söylüyordu ve bütün bu açıklamaları onun inandırıcılığını gün geçtikçe artırıyordu. Gelecek ile ilgili birçok kehanette bulunan Titor’un büyük bir kısmı gerçekleşmeyen öngörüleri ise şöyleydi:

class=”medyanet-inline-adv”>

“ABD’de 2004 yılında başlayacak iç huzursuzluk, 2008 yılında bir savaşa dönüşecek ve ABD 5 ayrı bölgeye ayrılacak. Olimpiyat Oyunları, 2008 yılından sonra gerçekleştirilmeyecek. 2015 yılında III. Dünya Savaşı çıkacak ve bu savaş, ABD’deki iç savaştan tetiklenecek. Sınır çatışmaları ve aşırı nüfus artışının sebep olacağı savaşta 3 milyar insan yaşamını yitirecek. Savaştan sonra ülkelerin toparlanması 20 yıl sürecek. Creutzfeldt-Jakob adlı bir hastalık salgına dönüşecek ve dünya genelinde birçok insan etkilenecek. Everett-Wheeler kuantum fiziği modeli, insanlığın bugüne kadar üzerinde çalıştığı en doğru model olacak.”

Bütün ilgileri ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Titor 24 Mart 2001’de fikirlerini öne sürdüğü forumda son kez paylaşımını yaptı, sonra da bir anda ortadan kayboldu. Ardında hakkındaki binlerce soruyu cevapsız bırakmıştı. Titor’un kim olduğunun izi sürülse de kimse onun hakkında yeterli bilgiye ulaşamadı. Titor şimdi tiyatro oyunlarına, romanlara ve bazı filmlere ilham veriyor ve onun hikâyesi hâlâ birçok gizemi içinde barındırıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.