DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanı’ndan çarpıcı açıklamalar

Ukrayna Askeri İstihbarat Servisi Başkanı’ndan çarpıcı açıklamalar
REKLAM ALANI
30.12.2022 03:09
68
A+
A-

Ukrayna birlikleri Kasım’da Herson’u ele geçirdikten sonra, en şiddetli çatışmalar ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Bakhmut kenti çevresinde yaşanmıştı.

class=”medyanet-inline-adv”>

1000 kilometreye uzanan cephe hattındaki kış koşulları, Ukrayna ordusunun ilerleyişini yavaşlatıyor. Rus ordusu da savunma konumunda görünüyor.

Budanov, Rusya’nın büyük kayıplar verdiğini ve “tamamen bir çıkmaz sokağa girdiğini” söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Kremlin’den yeni bir seferberlik ilanı bekliyoruz” diyen Budanov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ONLAR DA BİZİ YENEMİYOR”

“Rusları her cephede kapsamlı şekilde yenemiyoruz. Onlar da bizi yenemiyor. Yeni silahlar bekliyoruz.”

Budanov, Rusya’nın Belarus’taki askeri hareketliliğinin ise Ukrayna’nın dikkatini cephelerden kuzeye çekmek için hazırlanmış bir tuzak olduğunu söyledi.

Rusya’nın son dönemdeki kayıplarının ardından bazı Ukraynalı yetkililer, Moskova’nın 2023 başında Belarus üzerinden yeni bir saldırıya başlayabileceği uyarısında bulunmuştu.

class=”medyanet-inline-adv”>

Yetkililer Rusya’nın seferberlik kapsamında askere alınan on binlerce kişiyi eğitmeye başladığını ve bu askerlerle Kiev’i tekrar ele geçirmeye çalışabileceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu ay, üç yıl aradan sonra ilk defa Belarus’un başkenti Minsk’i ziyaret etmesi de Rusya’nın Belarus’u savaşa katılmaya ikna çabası olabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Budanov ise Belarus halkının savaşa daha fazla dahil olmak istemediğini ve 48 bin kişiden oluşan ordusunun hazırlıksız olduğunu söyledi, “Bu yüzden Devlet Başkanı Lukaşenko, ülkesi için bir felaket olacak böylesi bir adımdan imtina ediyor” dedi.

Ukrayna birlikleri Herson’u geri aldıklarından beri Bakhmut’u savunmaya odaklandı ve bölgede savaş koşulları, 1. Dünya Savaşı’nın siper savaşlarına benzetiliyor.

Rusya için bu kenti almak, Ukrayna ordusunun ikmal hatlarına zarar vereceği gibi ülkenin doğusundaki diğer iki kenti de Moskova’nın menziline sokacak: Kramatorsk ve Sloviansk.

Budanov bölgedeki operasyonun Rus paralı asker grubu Wagner tarafından yürütüldüğünü, grubun kurucusu Yevgeniy Prigozhin’in kenti siyasi bir ödül olarak gördüğünü düşünüyor.

Rusya, cephedeki çatışmaların yanı sıra Ekim ortasından bu yana büyük bir füze bombardımanı da yürütüyor, Ukrayna’nın kritik altyapı tesislerini roketler ve İHA’larla vurarak milyonlarca kişinin elektriğini ve gazını kesiyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Budanov bu saldırıların devam etmesini beklediklerini fakat Rusya’nın elindeki füze miktarının azalmaya başlaması nedeniyle aynı yoğunlukta sürdürülemeyeceğini söylüyor. Halihazırda nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımların etkisini sert bir şekilde hisseden İran’ın Rusya’ya İHA satmasına rağmen, daha fazla Batı yaptırımından endişe ettiği için füze satmadığını belirtiyor.

Budanov’a göre Ukrayna, cephelerde durumun çıkmaza girmiş olmasına rağmen, 2014’te ilhak edilen Kırım da dahil olmak işgal altındaki tüm topraklarını geri alacak.

(BBC)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.