DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SON DAKİKA: Yunanistan sarsıldı! ‘Casus belli’

SON DAKİKA: Yunanistan sarsıldı! ‘Casus belli’
REKLAM ALANI
30.12.2022 03:09
71
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün gerçekleştirdiği yıl sonu değerlendirme toplantısında Libya ile 2019 ve 2022’de imzalanan deniz yetki alanları anlaşmalarına değindi. Yunanistan’ın söz konusu anlaşmalara yanıt olarak Girit Adası çevresinde kara sularını 12 mile çıkarmaya hazırlandığı yönündeki haberlere sözü getiren Bakan Çavuşoğlu, Atina’da yankı bulan şu cümleleri kurdu:

“Değil 12, Ege’de bir mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. TBMM’nin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz. Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek, sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz.”

class=”medyanet-inline-adv”>

Kathimerini gazetesi ‘Çavuşoğlu’ndan yeni tehditler: Casus Belli uygulanır’ başlığını attı. CNN Yunanistan ‘Çavuşoğlu: Ege’de kara sularının bir mil bile genişletilmesine izin vermeyeceğiz’ başlığını seçerken, To Vima gazetesi ‘Çavuşoğlu: Yunan kara suları bir mil bile genişlemeyecek’ dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ankara’nın açıklamaları Skai televizyonunun internet sitesi tarafından ‘Çavuşoğlu, Girit’te kara sularının genişletilmesi için de savaş tehdidinde bulunuyor’ başlığıyla sunuldu, Ethnos gazetesi ‘Çavuşoğlu 12 mil için bir kez daha meydan okudu ve Casus Belli’yi hatırlattı’ başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR’Eşi benzeri görülmemiş Türk-Yunan hava muharebesi’Haberi Görüntüle

Yunanistan hükümet sözcüsü Yiannis Oikonomou ve Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye verdiği yanıtlar ise, beklendiği gibi medyanın manşetlerinde. Ethnos ‘Hükümetten Çavuşoğlu’na sert karşılık: Provokasyon ve tehdit taktiği çıkmaz sokak’ manşetini tercih etti.

class=”medyanet-inline-adv”>

Kathimerini gazetesi ve Skai televizyonu, ‘Oikonomou’dan Çavuşoğlu’na: Yunanistan ne tehdit ediliyor ne de korkutuluyor’ manşetini attı.

Ethnos ve Eleftheros Typos gazetelerinin manşetleri ise ‘Dışişleri Bakanlığı’ndan Çavuşoğlu’nun 12 mil meydan okumasına yanıt: Vahşi ve eşi benzeri olmayan şiddet tehdidi’ oldu.

Ta Nea gazetesi, resmi açıklamayı ‘Dışişleri Bakanlığı’ndan şiddetli tepki-Atina’dan Çavuşoğlu’nun tehditlerine sert karşılık’ başlığıyla sundu.

‘TRAKYA DÜŞMEDİ, DÜŞMEYECEK’ MESAJI PAYLAŞTI

Girit Adası’ndan başlayarak Noel turuna çıkan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ise, Türkiye’nin dibindeki adaları ziyaretinin ardından bugün Batı Trakya’da.

Hafta içinde Yunanistan’ın en güneyindeki nokta olan Girit yakınlarındaki Gavda Adası’na (Gavdos) giden Floros, sırasıyla Girit, Kerpe (Karpathos), Meis ve Çamada’yı ziyaret ettikten sonra daha kuzeye, Marmaris ve Bodrum’un karşısındaki adalara geçti. Rodos, Keçi (Pserimos), Kalolimni, Bulamaç (Farmakonissi), Eşek (Agathonisi) ve İpsara (Psara) adalarındaki Yunan birliklerini denetleyen Yunan general, kadraja Bodrum kıyılarının girdiği bir fotoğraf da paylaştı.

'Aralıksız teyakkuz: Kırmızı kod!' Yunan medyası kendini aştı: NATO gafil avlandı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR’Aralıksız teyakkuz: Kırmızı kod!’ Yunan medyası kendini aştı: NATO gafil avlandıHaberi Görüntüle

Yunanistan Genelkarmay Başkanı, aynı gün Kuzey Ege’ye seyahat edip Limni’deki (Limnos) hava üssünde pilotlarla buluştu. Limni, Gökçeada’nın hemen güneybatısında yer alıyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Yunan birliklerine ‘sürekli teyakkuz’ emri veren general Floros, bugün ise Batı Trakya’da ortaya çıktı. Yunanistan-Türkiye sınırını belirleyen Meriç Nehri üstünde poz veren Konstantinos Floros, yeni fotoğraflar paylaştığı seri Twitter mesajında “Trakya düşmedi, düşmeyecek” diye yazdı.

26 HELİKOPTER

2020 yazında tırmanan Doğu Akdeniz gerilimiyle birlikte açık şekilde Yunanistan’ın yanında saf tutan ABD ise, 2022’yi Ege Denizi’nin ortasındaki bir tatbikatla kapatıyor.

ABD ordusu, Santorini Adası’ndaki Camp Perissaki’den havalanan helikopterlerin fotoğraflarını resmi internet sitesinde yayımladı. Yunan korgeneral Angelos Choudeloudis’in de tatbikatı izlediğini aktaran Amerikan ordusu, gösteride 26 helikopterin havalandığını aktardı.

Ege Denizi'nde 'denizaltı avı!' Fransa sahnede

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREge Denizi’nde ‘denizaltı avı!’ Fransa sahnedeHaberi Görüntüle

Türkiye, Girit Adası’ndaki Suda Üssü’nü bir Amerikan üssüne çeviren Washington’ın Yunanistan’ın birçok noktasında kalıcı üsler edinmesine ve Yunanistan’a silah sağlamasına tepkili.

class=”medyanet-inline-adv”>

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün “Yunanistan ve Kıbrıs konusunda ABD’nin dengeyi bozduğunu kendilerine de söyledik. Bu kadar silah vermeleri Yunanistan’a, bu dengeyi bozduklarının açıkça göstergesidir” dedi.

Yunan F-16’larını Viper seviyesine yükseltecek modernizasyonu başlatan ABD ordusu, ayrıca F-35 savaş uçaklarını da Atina’ya satmaya hazırlanıyor.

Yunanistan'ı aldı bir korku! Türk SİHA'ları fırtına kopardı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYunanistan’ı aldı bir korku! Türk SİHA’ları fırtına kopardıHaberi Görüntüle

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.