DOLAR
32,5534
EURO
34,8864
ALTIN
2.435,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

SON DAKİKA: Fransız basını yazdı! YPG/PKK övgüsü..

SON DAKİKA: Fransız basını yazdı! YPG/PKK övgüsü..
REKLAM ALANI
30.12.2022 03:09
69
A+
A-

Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi ve çevresinde üç kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının yankıları dinmiş değil. 23 Ocak’tan bu yana skandal manşetlerle okurlarının karşısına çıkan ve Paris’i kana bulayan saldırının arkasında Türkiye’nin olduğu yorumlarına yer veren Fransız medyası, utanç verici yayınlarına devam ediyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Fransız Le Parisien gazetesi, saldırgan William M.’nin annesi ve babasıyla bir röportaj gerçekleştirdi. Gazetenin haberine göre, saldırganın ebeveynleri William M.’nin az konuştuğunu ve dolasıyla hiçbir şeyden şüphelenmediklerini söyledi.

Oğullarının son günlerde bir ‘zombi’ gibi davrandığını aktaran anne ve baba, saldırıdan bir gün önceki akşam ise birlikte Scrabble oynadıklarını anlattı. Röportaj verirken heyecanlanan 90 yaşındaki anne, “Sanki hiçbir şey olmamış gibi” deyip ekliyor:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Hapishanede değiştiğini hissettik. Boş boş bakıyordu, hareketleri çok yavaştı. Son birkaç gündür zombi gibiydi. Ama çok az konuştuğu için, bir şeyden şüphelenmedik.”

Le Parisien, William M.’nin neredeyse tam bir yıl önce Paris’teki Bercy Park kurulan göçmen çadırlarına ‘Göçmenlere ölüm’ diye çığlık atarak saldırdığını hatırlatıyor. Kılıçlı saldırı sonrası cinayet girişimiyle suçlanan 69 yaşındaki emekli makinist, bir yıl sonra serbest bırakıldı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Günler sonra Paris’i sarsan d’Enghien sokağı saldırısını gerçekleştiren William M.’nin bir önceki suç kaydı ise, 2016 yılına ait. Emekli makinist, 2016 senesinde Seine-Saint-Denis bölgesindeki bir silahlı olaydan ötürü suçlu bulundu ancak daha sonra bu karar temyizde bozuldu. 

Paris savcılığına göre, aynı sene evi soyulan saldırgan 2016’dan bu yana yabancılara karşı ‘patolojik bir nefret’ beslediğini itiraf etti. Irkçı saldırganın babası ise, Le Parisien’e verdiği röportajda en büyük oğlunu ‘her zaman içine kapanık ve sessiz’ bir karakter olarak niteledi. Hafta içinde oğlu için ‘deli’ ve ‘aptal’ diyen babanın verdiği bilgiye göre, William M., küçük kardeşinin tersi bir kişiliğe sahipti.

Haberinde ‘Alkol, telefon ve kız arkadaş yok’ ara başlığını kullanan Le Parisien, emekli makinistin birkaç hobiye sahip olduğunu yazdı. Bunlardan biri, karateydi. Kahverengi kuşak sahibi olan ırkçı saldırgan, ayrıca bir atıcılık kulübüne gidiyordu.

2016 yılında evine giren üç hırsızdan ikisini boğazlarından bıçaklayarak yaralayan William M., bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Evi arayan polis ise 30 kadar silah buldu, bunlardan yalnızca üçünün ruhsatı vardı.

Hırsızlık olayından sonra anne ve babasıyla birlikte Paris Montorgueil’deki 60 metrekarelik bir daireye taşındı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Boyunlarından yaraladığı hırsızlar ise, daha sonra William M.’ye 30’ar bin euro tazminat davası açtı. Annesi, “Bu yabancılara karşı olan öfkesini 10 kat artırdı” diyor.

Herhangi bir siyasi partiye üye olmayan saldırgan William M.’nin aşırı sağa yakın olduğunu belirten annesi, kendisinin her zaman Le Pen’e oy verdiğini ağzından kaçırıyor. Saldırganın babası ise, hep sol partileri tercih etmiş.

Yalnız ve çok az konuşan saldırgana dair ebeveynlerinin söylediği dikkat çekici bir başka cümle daha var:

“Bir sevgilisi olup olmadığını hiç bilmiyorduk. Ona sorduğumuzda bize defalarca ‘aseksüel’ olduğunu söyledi.”

‘BEYAZ YÜRÜYÜŞ’ BAŞLIĞI ATTILAR

Hafta içinde PKK’lı teröristlerin görüşlerine sayfasını açıp ‘Fransa’daki Kürtler için, ırkçı saldırının arkasında Türkiye’nin gölgesi var’ başlığıyla utanç verici bir haber yayımlayan Liberation, saldırı üstünden YPG/PKK övgüsüne devam ediyor.

‘Emine Kara Fransa’yı korudu, Fransa onu koruyamadı’ diyen Liberation, Suriye’nin kuzeyinde YPG saflarında yer alan Kara’nın Türkiye’den 1994 yılında kaçtığını yazdı. Emine Kara’nın 2020’den bu yana Fransa’da yaşadığını aktaran Liberation, bir başka haberinde ‘Paris’te beyaz yürüyüş’ başlığını attı. Liberation, Paris’te araçları yakan ve sokakları savaş alanına çeviren gösterileri görmezden geldi.

class=”medyanet-inline-adv”>

‘Paris’te Kürtler öldürüldü: Fransa’da Ankara’nın kendilerine uyguladığı şiddetin peşini bırakmayan militan bir topluluk’ gibi skandal bir başlık atan Le Monde gazetesi, bu kez daha da ileri gidip öldürülenler için ‘Kürt davasının yeni şehitleri’ dedi. Christophe Ayad imzalı haberde 48 yaşındaki Emine Kara’nın terör örgütü PKK’daki geçmişini öven Le Monde, Evin Goyi adıyla bilinen Kara’yı ‘kahraman’ olarak tanımladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRFransa’da utanç verici manşetler! PKK’lı teröristlerin sözcüsü oldularHaberi Görüntüle

Silahlı saldırı, Paris’in 10. bölgesinde 23 Aralık Cuma günü öğleden sonra gerçekleşti. Saldırgan önce Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni, sonra aynı sokaktaki bir restoran ve bir kuaförü hedef aldı.

Agence France-Presse’e (AFP) konuşan görgü tanığı bir dükkan sahibi, “Büyük bir panik yaşandı, kendimizi içeri kitledik” dedi. Görgü tanığı, yedi ya da sekiz el silah sesi duyduğunu ve sokakta kaos yaşandığını söyledi. Bir başka görgü tanığı da, yaşananları “Yaşlı, beyaz bir adamın kültür merkezine girip ateş açtığını gördük, daha sonra da bitişikteki kuaföre girdi” sözleriyle anlattı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Üç kişiyi vurarak öldüren, üç kişiyi de yaralayan saldırgan kuafördekiler tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Paris’e şok dalgaları yayan saldırının ardından sokaklara çıkan terör örgütü PKK yandaşları, Fransa’nın başkentini savaş alanına çevirdi. PKK’lı göstericiler Cuma günü ve hafta sonu polisle çatıştı, arabalar devrilip yakıldı ve sokaklar ateşe verildi. Yüzlerce terör yandaşından bazıları örgütün paçavralarını ve terör elebaşının fotoğaflarını taşıdı. Polis ise terör yandaşı göstericilere biber gazı sıkarak karşılık verdi.

PKK’lılar Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Gerald Darmanin’e de saldırmayı denedi. AFP muhabirleri, kültür merkezinin dışına konuşlanan polisin, bakanın çevresindeki polis kordonunu kırmaya çalışan protestocuları dağıtmak için biber gazı kullandığını bildirdi.

Terör yandaşları polise taş ve benzeri cisimler attı, çöp bidonlarını da ateşe verdi. AFP’nin dünyaya servis ettiği fotoğraflar, sokağın halini en çarpıcı haliyle ortaya koydu.

Fransa'ya PKK şoku! 'Besledikleri yılan kendilerini sokmaya başladı'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRFransa’ya PKK şoku! ‘Besledikleri yılan kendilerini sokmaya başladı’Haberi Görüntüle

Paris saldırısında ‘ırkçılık’ itirafı! 'Hala sessiz kalacak mısınız?'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRParis saldırısında ‘ırkçılık’ itirafı! ‘Hala sessiz kalacak mısınız?’Haberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.