DOLAR
32,5515
EURO
34,8962
ALTIN
2.426,31
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Rus petrolüne tavan fiyat başladı

Rus petrolüne tavan fiyat başladı
REKLAM ALANI
07.12.2022 01:52
71
A+
A-

Dün itibariyle Rus petrolü AB ülkelerine varil başına 60 dolar tavan fiyat sınırlandırması kapsamında girebilecek. Tavan fiyat uygulamasının yanı sıra yeni bir fiyat sınırlama mekanizması kurulması da söz konusu olacak. Bununla birlikte kararın devreye girmesiyle piyasalarda petrol fiyatlarının yükselişe geçtiği görüldü.

Kremlin’den konuyla ilgili yapılan açıklamadaysa, uygulamanın Ukrayna’daki savaşa etki etmeyeceği öne sürüldü. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması Ukrayna’daki askeri operasyonları etkilemeyecek” dedi. Rusya’yı ekonomik olarak zora sokması beklenen kararın Rus ordusunun Ukrayna’daki askeri operasyonlarını etkilemeyeceğini söyleyen Peskov, bununla birlikte bu uygulamaya karşı kendilerinin de bir yanıt vereceğini belirtti.

Rusya’dan gelen bu açıklamalara karşın, İngiliz istihbarat raporunda son aylarda Rus taktik savaş uçaklarının Ukrayna üzerinde gerçekleştirdiği sorti sayısının önemli ölçüde azaldığı belirtti. Raporda, bunun nedenleri olarak Ukrayna hava savunmasından kaynaklı yüksek tehdit ve kötüleşen hava koşulları olabileceği ifade edildi.

Putin bombalanan köprüyü ziyaret etti

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ekim’de bombalı saldırı sonucu bir kısmı büyük hasar alan Kırım Köprüsü’nü dün ziyaret etti. Rusya lideri, kendi kullandığı otomobille gezdiği köprüde bir süre incelemelerde bulundu. Putin, ‘sanat harikası’ dediği köprünün, yaz aylarına kadar onarılması talimatını verdi.

Milano’da ‘Meydan kavgası’ çıktı!

İtalya’nın Milano kentinde aşırı sağ ve sol görüşlü gruplar karşıya karşıya gelirken, büyük bir olay çıkmasını polis önledi. Aşırı sağcı ve Rusya yanlısı yaklaşık 300 kişilik bir grup, Cadorna Meydanı’nda toplanarak Ukrayna’ya silah gönderilmesini protesto etti. Cairoli Meydanı’nda ise sayıları 500’den fazla sol görüşlü bir grup ise, savaşı ve faşizmi protesto etmek için bir araya geldi. Sol görüşlü grup, bir süre sonra aşırı sağcıların bulunduğu alana doğru yürümek isteyince güvenlik güçleri buna engel oldu. Güvenlik güçleri copla müdahalesinde arbede çıktı.

Rusya’da iki askeri üste patlama

Rusya’nın Ukrayna sınırına çok yakın olmayan bölgelerdeki iki askeri üste patlamalar yaşandı. Başkent Moskova’nın güneydoğusundaki Ryazan Askeri Havaalanı’nda bir yakıt tankeri infilak ederken, Saratov bölgesindeki Engels Askeri Hava Üssü’nde de patlama meydana geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, patlamalara ilişkin “Kiev rejimi, Rus uzun menzilli uçaklarını etkisiz hale getirmek amacıyla Sovyet yapımı İHA’larla saldırı girişiminde bulundu” açıklaması yaptı. Saldırılarda 3 Rus askerinin öldüğü, 4 askerin yaralandığı ve bazı uçaklarda hasar meydana geldiği kaydedildi.

 

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.