DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ölümden kaçış! Kumarhanede şok anlar

Ölümden kaçış! Kumarhanede şok anlar
REKLAM ALANI
30.12.2022 03:09
81
A+
A-

Güney Asya ülkeleri Kamboçya ile Tayland sınırındaki bir kumarhaneden yerel saatle akşam 23.30’da alevler yükseldi. Grand Diamond City adlı otel-kumarhane kompleksinde yangın çıktığı sırada 400 kadar insan vardı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Otelin bulunduğu 98 bin nüfuslu Poipet şehri, Tayland ve Kamboçya sınırında kilit bir geçiş noktası. Kumarhaneleriyle bilinen kente özellikle Taylandlılar akın ediyor, çünkü Tayland’da kumar oynamak çoğunlukla yasak.

Güney Asya’nın en fakir ülkelerinden biri olan Kamboçya’da da kumar oynamak resmi olarak yasak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yangın sırasında otelde çok sayıda Tayland vatandaşının kaldığı bildiriliyor.

Büyük yangın otelin birinci katında başladı. Yerdeki halılar nedeniyle hızla yayıldı ve kısa sürede tüm binaya sıçradı.

Çarşamba akşamı alevlerin kısa sürede Popiet’te şehrindeki oteli sarmasıyla büyük bir panik yaşandı. İnsanlar korkuyla binanın çatısına ve terasına doğru koştu.

Çok sayıda itfaiye ekibi alevleri söndürmek için zamana karşı yarış verdi. Ancak, otel ve kumarhanede alevlere yakalanan yüzlerce insan vardı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Kamboçyalı yetkililer, faciada en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, alevlerden kaçan insanların çaresizce çatı ve pencerelere yığıldığı görüldü. Bir videoda, Bazıları, can havliyle aşağı atladı.

AFP, faciada önce 30 insanın yaralandığını bildiren AFP, daha sonra bu sayının arttığını duyurdu. AFP haber ajansına konuşan bir Tayland Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, yaralılardan bazılarının Tayland’ın Sa Kaeo eyaletindeki hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Sa Kaeo’daki hastanelerde en az 50 kurban tedavi ediliyor. Yaralılardan 13’ü yaşam destek ünitesine bağlı.

GECE KULÜBÜ VE BARDAKİ YANGINLAR

Kumarhane cenneti Poipet’teki facia, 2022’de geride kalırken yıl içerisinde eğlence mekanlarında meydana gelen diğer ölümcül vakaları hatırlattı.

Ağustos ayında Tayland’daki bir gece kulübünden yükselen alevler, 26 insanın hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Eylül ayında ise, bir başka Güney Asya ülkesi Vietnam’daki bir karaoke barda yangın çıktı. Vietnam’ın güneyinde yer alan mekanda tam 32 insan can verdi.

AFP, gece kulübü, barlar ve eğlence mekanlarıyla dolu bölgede sağlık ve güvenlik önlemlerinin gevşek tutulduğu yönünde uzun süredir endişelerin bulunduğunu aktardı.

class=”medyanet-inline-adv”>

2009’DAKİ TRAJEDİ

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bir rock grubunun sahne aldığı yeni yıl partisi, 2000’li yılların en büyük trajedisi olarak kayda geçti. Santika adlı havalı kulüpte havai fişeklerin ateşlenmesiyle başlayan büyük yangın 67 kişinin ölümüne yol açtı, 200’den fazla insan yaralandı. Gece kulübünün sahibi üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.