DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ölmeden dakikalar önce katilini buldu ve mesaj attı! ‘Buzdolabındaki yulafa bir şey mi yaptın?

Ölmeden dakikalar önce katilini buldu ve mesaj attı! ‘Buzdolabındaki yulafa bir şey mi yaptın?
REKLAM ALANI
07.12.2022 01:52
82
A+
A-

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr – Takvimler Ocak 2021’i gösteriyordu. ABD’nin Indiana eyaletindeki Carmel bölgesinde yaşayan Francis Kelley, iki yaşındaki kızı için 42 yaşındaki eski kız arkadaşı Heidi Littlefield ile adeta savaş halindeydi. Yollarını bir süre önce ayırmışlardı ancak iki yaşındaki küçük kızları için aralarındaki iletişimi devam ettirmek zorundalardı. Her ikisi de ebeveyn olarak küçük kızın sorumluluğunu tek başına üstlenmek istiyordu ve her iki taraf da birbirlerini ebeveynlik anlaşmasını ihlal etmekle suçluyordu.

Özellikle Francis Kelley, Heidi Littlefield’ın saldırgan tutumlarından rahatsızlık duyuyordu. Bu tavırlara karşı geri adım atmayan Francis Kelley, eski sevgilisinden şikâyetçi oldu. Soluğu mahkemede alan ikili için bir duruşma tarihi belirlendi. Bu tarih aslında Francis Kelley için sonun başlangıcı oldu.

ÇOCUKLARINA DÜŞKÜN BİR BABAYDI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İyi bir baba olmak Francis Kelley için önemliydi. İki yaşındaki minik kızı haricinde bir başka eski kız arkadaşından da 9 yaşında bir kız çocuğu vardı. Çevresinde sık sık görüştüğü çocuklarına düşkün olmasıyla tanınıyordu Kelley. Littlefield da çocuk sahibiydi. 23 yaşındaki Logan Runyon yalnızca Heidi Littlefield’ın kızı değil aynı zamanda hayattaki en büyük dostu ve sırdaşıydı.

Logan Runyon, üvey kardeşinin velayetindeki anlaşmazlık üzerine mahkemelik olan annesinin başına gelen her şeyi tüm detaylarıyla biliyordu. Üstelik sadece Runyon değil aynı zamanda genç kadının 30 yaşındaki erkek arkadaşı Robert Walker da Heidi Littlefield ve Francis Kelley arasında yaşanan anlaşmazlığa hakimdi. 2021’in başında yaşanan bir olay ise bu üçlünün adını tüm dünyaya duyuracaktı.

BÜYÜK KIZININ ANNESİ POLİSLE İLETİŞİME GEÇTİ

18 Ocak 2021’de bir kadın polisle iletişime geçti. Bu kişi Fancis Kelley’nin büyük kızının annesiydi. Kelley’nin çocuğunu almaya gelmediğini, hatta ondan birkaç gündür haber alamadığını polise söyledi. Kayıp ihbarı üzerine harekete geçen ekipler Kelley’nin Carmel’daki evine gitti. Evden içeri adım atan ekipler Kelley’nin bir kanepede uzandığını fark etti. Hızlı adımlarla 44 yaşındaki adamın yanına yaklaşıldığında ise Kelley’nin hayatını kaybettiği tespit edildi.

1 dakikalık fragmanı bile olay yarattı! 1 dakikalık fragmanı bile olay yarattı! Meghan ve Harry ünlü çifti mi taklit ediyor? Haberi Görüntüle

Kelley’nin cansız bedeni en az birkaç gündür evin salonundaki kanepedeydi ve ilk çocuğunun annesi dışında hiçbir kimse onun nerede olduğundan şüphelenmemişti. Yapılan ilk incelemede herhangi bir bıçak darbesi tespit edemeyen ekipler adamın zehirlenmiş olma ihtimalinin güçlü olduğunu duyurdu. Yapılan incelemeler polisin haklı olduğunu ortaya çıkaracaktı.

‘BUZDOLABIMDAKİ YULAF EZMESİNE BİR ŞEY Mİ YAPTIN?’

Yapılan otopside Kelley’nin boğulma nedeniyle hayatını kaybettiği ve ciddi bir kafa travması geçirdiğini ortaya çıkardı. Toksikoloji raporları ise adamın vücudunda sentetik bir opioid olan fentanil bulunduğunu yani Kelley’nin zehirlendiğini açığa çıkardı. Bu esnada Kelley’nin cep telefonu inceleme altındaydı.

Onu kimin zehirlediğine dair ipucu arayan ve özellikle adamın eve sık sık girebilen yakın çevresinden şüphelenen polis, 15 Ocak tarihinde Kelley’nin attığı bir mesajı dikkat çekici buldu. Kelley, mesajda “Buzdolabımdaki yulaf ezmesine bir şey mi yaptın?” demişti. Bu cümle tam da ekiplerin görmek istediği türden bir mesajdı. Yulaf ezmesine katılan zehir yüzünden Kelley’nin hayatını kaybetmesi mümkündü. Mesajın kime atıldığına bakan ekipler, aradıkları cevaba ulaşmıştı. Mesajın gönderildiği kişi eve sık sık giren, mahkemelik olduğu eski sevgilisi Heidi Littlefield’dan başkası değildi.

ÖLMEDEN HEMEN ÖNCE KATİLİYLE MESAJLAŞTI!

Polis kayıtlarına göre Kelley ve Littlefield arasında 15 Ocak’ta geçen mesaj trafiği şu şekildeydi:

Kelley: Buzdolabımdaki yulaf ezmesine bir şey mi yaptın?

Littlefield: Sen neden bahsediyorsun?

Kelley: Dün gece buzdolabımı açtığını görmüştüm. Yulaf ezmesinin tadını beğenmedim. Yedikten sonra başım döndü.

Littlefield: Kim senin o gereksiz yulaf ezmesini buzdolabına koysun, dediğin şey hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Söylediğin şeyler artık beni aşıyor.

Kelley’nin son mesaja cevap vermeye çalışırken hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Hayattaki en büyük tutkusu! Adını 'Kızım' koydu, bırakınca ağlama krizine giriyor

Hayattaki en büyük tutkusu!Hayattaki en büyük tutkusu! Adını ‘Kızım’ koydu, bırakınca ağlama krizine giriyorHaberi Görüntüle

KIZI VE KIZININ SEVGİLİSİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan 42 yaşındaki kadın, sorgusunda hakkındaki suçlamaları reddetti. Ancak olayın bölgede duyulmasından sonra polise bildiklerini anlatan bir kişi, kadının Kelley’i öldürme planları yaptığını, özellikle de kızı ve kızının erkek arkadaşının işin içinde olabileceğini ekiplerle paylaştı. Kızının erkek arkadaşı Robert Walker, cinayet işlemek için komplo kurmaktan suçunu kabul etti ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kızı Logan Runyon da sorgusunda annesiyle birlikte Kelley’i öldürdükten sonra bir sandviç dükkanına gittiklerini ve cinayetin işlenmesine sebep olan kravatı çöpe attıklarını itiraf etti. Runyon’a yönelik cinayet suçlamaları, annesi aleyhinde ifadesi vermesi karşılığında düşürüldü ve cinayet işlemek için komplo kurmak suçu nedeniyle 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kızının ve kızının erkek arkadaşının cinayeti işlediklerini itiraf etmelerinden sonra dahi suçunu kabul etmeyen Littlefield ise cinayeti işlemek suçundan geçen ay suçlu bulundu ve toplam 115 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CİNAYETİ İŞLEMEYE 6 AY ÖNCE KARAR VERMİŞ

Peki cinayet nasıl işlendi? Littlefield, Kelley’i öldürmeye mahkemelik olmadan neredeyse 6 ay önce karar verdi. Ağustos 2020’de Ohio’daki uyuşturucu satıcılarından fentanil satın alan Littlefield, Ekim 2020 ve Ocak 2021 arasında tam 4 ay boyunca Kelley’nin evine gizlice girdi. Kelley’nin çok sevdiği yulaf ezmesine zehir ekleyen ve bunu sistemli bir şekilde devam ettiren Littlefield, adamın sağlığına zaman içerisinde ciddi zararlar vermek istiyordu. Amacı ise kızının velayetini kaybetmemekti.

Ona göre sistemli bir şekilde zehirlenen eski sevgilisi ‘doğal’ bir şekilde zaman içerisinde sağlığını kaybedecek ve yaşamını yitirecekti. Ancak 14 Ocak 2021’de yulaf ezmesine kattığı zehir oldukça fazla olduğu için kurduğu dehşet veren ölüm planı eski sevgilisinin hayatını kaybetmesine, kendisinin ve kızının ise hapishaneye yollanmasıyla sonuçlanmış oldu.

Galatasaray'da Mauro Icardi ateşle oynuyor! Derbi endişesi

Galatasaray’da Mauro Icardi ateşle oynuyor! Galatasaray’da Mauro Icardi ateşle oynuyor! Derbi endişesiHaberi Görüntüle

İranlı kadınlar Milliyet'e konuştu! Ne istiyorlar?, ahlak polisi kalktı mı?

İranlı kadınlar Milliyet’e konuştu!İranlı kadınlar Milliyet’e konuştu! Ne istiyorlar?, ahlak polisi kalktı mı?Haberi Görüntüle

Katar'daki dev stadyum tarihe geçti! Neymar, Messi ve Ronaldo sahne almıştı

Katar’daki dev stadyum tarihe geçti! Katar’daki dev stadyum tarihe geçti! Neymar, Messi ve Ronaldo sahne almıştı Haberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.