DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Merkez Bankası duyurdu: Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemi gerçekleştirildi

Merkez Bankası duyurdu: Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemi gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
30.12.2022 03:10
48
A+
A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) Dijital Türk Lirası kullanımına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, TCMB öncülüğünde yürütülen Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları kapsamında, Dijital Türk Lirası Ağı üzerindeki ilk ödeme işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

class=”medyanet-inline-adv”>

TCMB’nin, teknoloji paydaşları ile birlikte yürüttüğü dar kapsamlı ve kapalı devre pilot uygulama testlerine 2023 yılının ilk çeyreğine kadar devam edeceği aktarıldı.

“2023 YILINDA GENİŞ KATILIMLI PİLOT TESTLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yapılan testler sonucu elde edilen bulguların, geniş kapsamlı bir değerlendirme raporu ile kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu, 2023 yılında seçili bankalar ve finansal teknoloji firmalarının katılımlarıyla genişletilecek ve geniş katılımlı pilot testlerin gerçekleştirileceği ileri fazlara geçilecektir. Bu kapsamda, dağıtık defter teknolojilerinin ödemeler ekosistemlerinde kullanımı ve anlık ödeme sistemleri ile entegrasyonu gibi konularda tasarlanan özgün mimari kurgulara ait testlere devam edilecektir.

class=”medyanet-inline-adv”>

Dijital Türk Lirası’nın hukuki boyutuna yönelik çalışmalar, dijital kimliklendirmenin proje için kritik öneme haiz olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, 2023 yılı boyunca Dijital Türk Lirası’nın teknolojik gereksinimlerinin yanı sıra iktisadi ve hukuki çerçevesine dair çalışmalara da öncelik verilecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREv alacaklara güzel haber: Kredi faizlerinde konuşulan 2 farklı formül!Haberi Görüntüle

EYT'li olanlar dikkat: SGK'dan aylık bağlama işlemleriyle ilgili açıklama

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREYT’li olanlar dikkat: SGK’dan aylık bağlama işlemleriyle ilgili açıklamaHaberi Görüntüle

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.