DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İç Mimar Maaşları 2022: İç Mimarlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

İç Mimar Maaşları 2022: İç Mimarlar Ne Kadar Maaş Alıyor?
REKLAM ALANI
07.12.2022 01:53
154
A+
A-

İç tasarımı en ince detayına kadar düşünen iç mimarlar mekanı estetik açıdan daha güzel, işlevsel ve konforlu hale getirir. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İç Mimarlık bölümü mezunu kişiler mesleği icra edebilirler. Özellikle iç mimar olmak isteyen öğrenciler mesleğe adım atmadan önce maaş konusunu merak etmektedir. 

İç Mimar Maaşları 2022 

İç mimar maaşları çalışılan sektör, meslekte geçirilen süre, eş çocuk durumu, çalışma süresi, aldığı proje sayısına göre değişebilmektedir. Devlette çalışan iç mimar maaşı 10 bin TL’den başlayıp meslekte geçirilen süreye göre 16 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.  

Özel sektörün fiyat politikası farklıdır. Çalışma süresi, proje sayısı, yan haklar maaşa etki eder. En düşük iç mimar maaşı özel sektöre 8 bin TL iken bu miktar 25 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.  

YAZI ARASI REKLAM ALANI

En Düşük İç Mimar Maaşı Ne Kadar? 

Mimar maaşları sektöre, çalışma süresi, meslekte geçirilen yıllara göre değişmektedir. En düşük memur maaşı 7 bin 500 – 8 bin TL arasındadır. 

En Yüksek İç Mimar Maaşı Ne Kadar? 

Özel sektörün fiyat politikası birbirinden farklıdır. Yan haklar, mesai saatleri maaşlara etki eden faktörler arasında yer alır. Kesin bir rakam verilemese de ortalama en yüksek iç mimar maaşı 30 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

İç Mimar Ne İş Yapar?

İç mimarlar binaların iç mekanlarında yapılan her türlü dekorasyon fikirlerini oluşturmakla yükümlüdürler. Bu plan oluşturulmadan önce müşteri ile bilgi alışverişinde bulunulur. İç mimarlar da müşterilerin talepleri ve istekleri doğrultusunda projeler hazırlarlar.

İç mekan tasarımlarında profesyonel anlamda doğru teknikler kullanılmalıdır. Buna göre iç mekan dekorasyonunda kullanılacak renklerden aksesuarlara kadar pek çok detay dikkatli ve özenli bir şekilde seçilmektedir. İç mimarlar tarafından oluşturulan iç tasarım projesi için ayrıca bir zaman çizelgesi de oluşturulur. İç mimarlar bu projelere başlamadan önce tasarımlar ve işçilik ile ilgili tüm proje bütçesini de çıkarırlar. Meslek mensupları sektörel yenilikleri ise çok yakından takip etmektedirler.

İç Mimar Nasıl Olunur?

İç mimar olabilmek için öncelikle bu konuda eğitim almış olmak gerekir. Özel ve devlet üniversitelerinde 4 yıl eğitim veren İç Mimarlık bölümünden mezun olan kişiler iç mimar olabilirler. Bunun için öncelikle iç mimarlık bölümünü bitirmiş olmak gerekir.

İç mimarlar yenilikleri ve güncel akımları takip etmelilerdir. Aynı zamanda müşteriler ile de etkili bir şekilde iletişim kurma becerisine sahip olmalılar. İç mimarların yaratıcılık ve görsel yetenekleri de üst düzeyde olmalıdır. Bunun yanı sıra bu mesleğe sahip kişiler AutoCAD, SketchUp, 3D Max, Illustrator ve diğer tüm tasarım programlarını da bilmelilerdir. İç mimarlar detay odaklı çalışarak tasarımlarında estetik dokunuşlara çok önem verirler.

İç Mimarın Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

İç mimarların mesleklerine yönelik bazı görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Buna göre iç mimarlar öncelikle dekorasyonu yapılacak olan yerde gözlem gerçekleştirirler. Sonrasında ise yapılacak çalışmalar ile ilgili projeler oluşturulur. Dekorasyonu yapılacak olan binaların da tasarımları ve dekorasyon fikirleri ön planda tutularak çalışmalara başlanır. Bu binalarda elektrik düzenlerinden duvar kaplamasına kadar pek çok ayrıntıya dikkat edilmektedir.

İç mimarlar dekorasyon projesini çizdikten sonra alınacak olan dekoratif ürünler ise gereken malzemelerin listesini oluştururlar. Bellik kriterler dahilinde dekorasyon oluşturulurken aynı zamanda müşterilerin de memnuniyet duyması önem taşır. Bu kapsamda iç mimarlar, mimar, ressam, inşaat mühendisi, müteahhitler ile iş birliği halinde çalışırlar.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAraştırma Görevlisi Maaşları 2022: En Düşük ve En Yüksek Araştırma Görevlisi Maaşı Ne Kadar?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAvukat Maaşları 2022: En Düşük ve En Yüksek Avukatlık Maaşları Ne Kadar?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDoktor Maaşları 2022: Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan Doktor Maaşı Ne Kadar?Haberi Görüntüle

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.