DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
ALTIN
2.431,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bakan Kurum: Sıfır emisyon hedefine güçlü politikalarla ilerleyeceğiz

Bakan Kurum: Sıfır emisyon hedefine güçlü politikalarla ilerleyeceğiz
REKLAM ALANI
07.12.2022 01:53
48
A+
A-

Bakan Kurum’un açıklamaları şu şekilde: 

class=”medyanet-inline-adv”>

“2 gün boyunca sanayide yeşil dönüşüm seminerimizde endüstriyel emisyonların direktifi yönetimi kapsamında yer alan temiz üretim teknikleri, iklim nötr ve sıfır atık hedeflerimiz ,yeşil kalkınma hedefleri, sınırda karbon düzenlemesi, sınıflandırma sürdürülebilir finans konusunda istişare etme fırsatı bulacağız. Toplumun tüm kesimleriyle yapacağız. Şimdiden sivil toplum örgütlerimiz, sanayicilerimiz, uzmanlarımızın sunacağı fikirleri için şükranlarımı sunuyorum. 

2053 net sıfır emisyon hedefi ve yeşil kalkınma hedefine ulaşma noktasında bizim iklim kanunumuza altlık teşkil ediyor. Burada çıkacak sonuçlarla oluşturmuş oluyoruz. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İklim değişikliği nedeniyle barınmadan ulaşıma, tedarik zincirine kadar olumsuzluklar yaşadığımızı hep birlikte görüyoruz. BM’nin 2022 yılında yayınladığı Küresel Riskler Raporu ile gördük ki yaşadığımız afetlerin yüzde 91’i de iklim değişikliği kaynaklıdır. Bu artık tüm ülkelerde yaşanan bir sorun. Ülkemizin tarihsel bir sorumluluğu olmamasına rağmen biz de iklim değişikliğinden etkilenen ülkelerden bir tanesiyiz. 

class=”medyanet-inline-adv”>

Son yıllara baktığımızda biz Türkiye olarak afetlerden yoğun bir şekilde etkileniyoruz. Sel afetleri, yangınlar, Marmara Denizi’nde görmediğimiz müsilaj bunun en somut örnekleri. Bunların sayısı şiddeti giderek artıyor. 

İklim değişikliği çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu vizyon çerçevesinde tüm paydaşlarımızla bir araya geliyor. 2053 vizyonumuza ilişkin çalışmaları ortaya koyuyoruz. Çok önemli yol kat ettik. Yeşil kalkınma yolunda Türkiye başlığı ile istişare toplantısı düzenledik. Türkiye’nin ilk iklim şurasını toplumun tüm kesimlerinin orada olduğu bir seminerdi bu. Bu seminerde çok önemli kararlar aldık. 217 kararla birlikte önümüzdeki süreçte atacağımız adımların önemli altlığını teşkil etti.

COP27 toplantısında 2030 yılında artıştan azalış hedefimizi yüzde 41’e yükselttiğimizi ifade ettik. En geç 2038 yılına kadar da emisyonlarımızı pik noktasına ulaştıracak ve net sıfır emisyon hedefimize güçlü politikalarımızla ilerlemeye devam edeceğiz.

class=”medyanet-inline-adv”>

2024 yılında pilot uygulamasına başlayacağımız emisyon ticaret sistemi ile birlikte sektörümüzde fazla emisyon üretenlerin cezalandırıldığı az emisyon üretenlerin ödüllendirildiği bir sisteme geçmiş olacağız.

Yeşi kalkınma çerçevesince üretirken kirletmemeyi merkez alacağız. Doğamızı kirletmeyeceğiz ve üretimimizin merkezinde insan olacak. Ülkemizin üretimini de ihracatını da daha da artıracağız. Bu noktada sanayicilerimizden ve özel sektörümüzden beklentimiz büyük.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.