DOLAR
32,5827
EURO
35,0155
ALTIN
2.461,48
BIST
9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE: “REKTÖR, AKP’NİN İL BAŞKANI DEĞİLDİR!”

MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE: “REKTÖR, AKP’NİN İL BAŞKANI DEĞİLDİR!”
REKLAM ALANI
21.11.2022 04:08
113
A+
A-

REKTÖR, AKP’NİN İL BAŞKANI DEĞİLDİR!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Haliç Üniversitesi’nde katılacağı etkinliğin iptal edilmesi üzerine üniversitenin önüne giderek açıklamalarda bulundu. “Rektör, AKP’nin il başkanı değildir” diyen İnce açıklamalarına şöyle devam etti;

KİMSİN SEN? BABANIN DÜKKANI MI BURASI?
Haliç Üniversitesi’nden öğrenciler davet ettiler beni. Tamam gelirim dedim.
Çocuklar izin almışlar rektörlükten. Afişlerini bastırmışlar. Sonra bir karar; rektör iptal etmiş, salon tahsis etmemiş. “Gelemez, konuşamaz. Seçim yaklaşıyor siyasiler gelmeyecek.” demiş.
AKP döneminde üniversiteler hem konuşmuyor, hem konuşturulmuyor. Rektör, AKP’nin İstanbul il başkanı değil ki; üniversitenin rektörü. Buraya her siyasi partiden insan gelir, gençlerle buluşur, sorularını özgürce sorarlar, konuşmacı da cevaplar. Üniversite özgürlüğün merkezidir, çağdaşlığın merkezidir, konuşmanın merkezidir, konuşturmanın merkezidir. Üniversitede yasak olmaz! İşte bu yasakçı, bu korkak zihniyet böyle. Ben öğrencilere söz vermiştim, onlar benim evlatlarım. Ben onların öğretmeniyim. Geleceğim demiştim, geldim kapının önüne kadar. Zorla içeri girecek halim yok. Böyle bir tavrımız da yok bizim. Biz derdimizi anlatmak istiyoruz. Ekonomi konuşmak istiyoruz, eğitimi, üniversiteleri, siyaseti konuşmak istiyoruz. Mültecileri, sığınmacıları nasıl göndereceğimizi konuşmak istiyoruz. Özgürlüğümüzü, demokrasiyi, hukuk devletini konuşmak istiyoruz. “Yasakladım!” kimsin sen, babanın dükkanı mı burası?

BEN SÖZÜMÜ TUTTUM VE GELDİM.
Bundan dört sene önce en yüksek ikinci oyu almış bir adam. 15,5 milyon insanın oyunu almış, 5 kez arka arkaya milletvekili seçilmiş bir siyasi partinin genel başkanı üniversitede gidip gençlerle buluşamıyor, konuşamıyor. Bu ülkede demokrasi olur mu, hukuk olur mu? Bu ülkede çağdaşlık, özgürlük olur mu? Yasal olarak kurulmuş her siyasi partinin temsilcisi gelebilmelidir. Hatta daha fazlasını söylüyorum; siyasi partilerin temsilcileri aynı anda da gelebilmelidir. Aynı anda girmelilerdir salona, öğrenciler sorularını sorsunlar.
Bunu tepki anlamında protesto etmek için, bu yasakçı zihniyeti kınamak için, etkinliği iptal etmiş olmalarına rağmen yine de kapının önüne kadar geldim. Çocuklar, evlatlarım, öğrencilerim ben sözümü tuttum. Ama bu kendini iktidar partisinin il başkanı zanneden rektör, etkinliğinizi iptal etmiş. Ben de diyorum ki size; istediğiniz zaman burada bir salon tutalım, bana istediğiniz soruları sorun.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.