DOLAR
32,5050
EURO
34,6385
ALTIN
2.479,83
BIST
9.617,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İngiltere, uçuşlarda sıvı yasağını kaldırmaya hazırlanıyor

İngiltere, uçuşlarda sıvı yasağını kaldırmaya hazırlanıyor
REKLAM ALANI
25.11.2022 02:57
62
A+
A-

Sektör temsilcileri, bazı havalimanlarında kullanılmaya başlanan üç boyutlu x-ray cihazlarının yaygınlaşmasıyla, 16 yıldır yürürlükte olan bu uygulamaya gerek kalmayacağını söylüyor.

Heathrow Havalimanı CEO’su John Holland-Kay, Ulaştırma Bakanlığı’nın uygulamaya geçilmesi için havalimanlarına 2024 ortasına süre verdiğini söyledi.

Sıvı yasağının kaldırılmasıyla birlikte birlikte dizüstü bilgisayarlarının güvenlik kontrolü için çantadan çıkarılmasına da gerek kalmayacak.

Mevcut kurallara göre yolcular 100 mililitreyi geçmeyen sıvıları şeffaf ve kilitlenebilir poşetler içinde taşımak zorunda.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu sıvıların güvenlik kontrolünden geçerken el bagajlarından çıkarılması gerekiyor.

Yasağın kalkmasıyla güvenlik kontrollerinin hızlanması ve uzun kuyrukların ortadan kalkması umuluyor.

Üç boyutlu x-ray cihazları, bir süredir dünya genelinde büyük havalimanlarında deneniyor.

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, 2018’de kıta çapındaki kısıtlamaların gelişen teknolojiyle önlenebileceğini açıklamıştı.

Dünya çapında uçuşlarda sıvı yasağı uygulaması, 2006’da İngiliz polisinin, İngiltere’den ABD ve Kanada’ya giden yedi uçakta içecek şişelerine gizlenen sıvı patlayıcıları infilak ettirmeye yönelik bir saldırı planını açığa çıkarmasından sonra başlamıştı.

Kaynak: BBC Türkçe

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.