DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ile görüştü! ‘Tahıl koridoru’ teşekkürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelenskiy ile görüştü! ‘Tahıl koridoru’ teşekkürü
REKLAM ALANI
18.11.2022 23:04
73
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması’nın uzatılmasına yönelik yapıcı tutumu için Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl mutabakatı ve esir takasıyla olumlu tecrübeler edinildiğini, bu anlayışı ateşkes başta olmak üzere müzakere kulvarına da teşmil etmenin herkesin yararına olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye teşekkür etti.

PUTİN İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasındaki tahıl anlaşmasıyla ilgili alınan yeni kararı duyurmuştu. Kararın ardından Erdoğan ile Putin arasında bugün kritik bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin detaylar Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye–Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması’nın 120 gün süreyle uzatılması konusundaki yapıcı tutumu için Rusya Devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti.

Dökülen her kana ortaktırCumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya terör mesajıHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştüHaberi Görüntüle

TAHIL ANLAŞMASI 120 GÜN UZATILDI

Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna araısnda imzalanan tahıl anlaşmasında süre uzatıldı. Güzel gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride bırakılan 4 aylık dönemde 500’e yakın gemi ile 11 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile bu anlaşmanın dünyanın gıda temini ve güvenliği için ne denli önemli ve faydalı olduğunu hatırlatmıştı.

Erdoğan’ın duyurduğu anlaşmanın görüşmeleri, Millî Savunma Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde İstanbul’daki Kalender Kasrı’nda gerçekleştirildi. İkili ve dörtlü formatta, olumlu ve yapıcı bir havada gerçekleşen görüşmelerde daha fazla tahılın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda alınabilecek ilave tedbirler de ele alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları söylemişti; “Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dörtlü görüşmeler neticesinde, Türkiye, Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında alınan karar doğrultusunda, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatılmıştır.

Geride bıraktığımız 4 aylık dönemde 500’e yakın gemi ile 11 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile bu anlaşmanın dünyanın gıda temini ve güvenliği için ne denli önemli ve faydalı olduğu açıkça görülmüştür.

Anlaşmanın uzatılması iradesini ortaya koyan Birleşmiş Milletler’e, Genel Sekreter Sayın Guterres’e, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’e ve Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRKremlin Sözcüsü Peskov: Malezya uçağının düşürülmesine dair mahkeme kararını analiz edeceğizHaberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında 'tahıl' görüşmesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında ‘tahıl’ görüşmesiHaberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Tahıl anlaşması 120 gün uzatıldıHaberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.