DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bakanlar Düzce’deki depremde son durumu açıkladı: Kira ve eşya yardımı yapılacak

Bakanlar Düzce’deki depremde son durumu açıkladı: Kira ve eşya yardımı yapılacak
REKLAM ALANI
25.11.2022 02:56
127
A+
A-

Düzce merkezli meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bakanların bölgedeki inceleme ve çalışmaları sürüyor. Bakan Soylu ve Bakan Kurum bölgedeki son durumua ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle: Bakanlık olarak neler yaptığımızı neler yapmamız gerektiğine dair talimatları aldık. Çadır alanları oluşturduk. Çadılar kurduk ve kurmaya da devam edeceğiz. Gençlik merkezleri ve kapalı spor salonları açıldı. Vatandaşlarımız burada misafir edilmeye devam edecekler. 23 bini aşkın kişiye sıcak yemek dağıtılıyor. Her depremin ayrı bir özelliği var. Bu deprem çok hissedilen bir deprem oldu. Burada özellikle hocalarımızın da söylediği 5.9 boyutluğunda bir deprem ama ivme olarak çok yüksek bir deprem.

Ağır hasarlı konutlarımız var. Yaklaşık eğer eşyasını almadan çıkıyorsa içeri girilemeyecek durumdaysa 90 bin liraya kadar eşya yardımı yapacağız. 30 bin liraya kadar da oturma ve kira yardımı yapacağız. Eğer ağır hasarlı konutlarda kiracıysa 15 bin liraya kadar taşınma yardımıcı yapacağız.

Eşya hasarları fazla. Eşya hasarları genelde küçük eşya hasarları. Bu eşya hasarlarına da 5 bin TL’ye kadar yardım sağlayacağız. Çatı hasarlarında da 5 bin liradan 15 bin TL’ye kadar karşılayacağız. Az hasarlı yapılar var. Sıvası dökülmüş, kaplaması dökülmüş gibi yapılar var. Bunları da 3-5 ve 7 bin TL yardımcı olacağız.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Vatandaşlarımızın kaldığı bu zorumda destek olabileceğimiz adımları atmaya devam edeceğiz. Esnafımızı da yalnız bırakmayacağız. Hasar tespit komisyonlarımız adımlarını atıyor olacak.

“6 BİNANIN ACİL YIKILMASI GEREKİYOR”

Bakan Kurum’un açıklamaları şöyle: Mahalle mahalle köy köy gezip çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gölyaka merkezli deprem vesilesiyle burada hasar gören tüm mahallelerimizde tespitlerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın taleplerini hızlı şekilde giderme amacındayız. Hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı başlattık. Şu an bize gelen taleplerin büyük bir kısmını hallettik. Gölyaka’da 2, merkezde 4 binamız olmak üzere 6 binamızı acil yıkılacak olarak belirledik. Bu binaların yıkımı için süreci valiliklerimiz yürütecek. Toplamda 4 bin 316 binada 15 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları şu an itibarıyla yapılmış oldu. Düzce genelinde acil yıkılacak ve ağır hasarlı 71 bina 134 bağımsız bölüm tespit edildi. Evleri ağır hasarlı vatandaşlarımız evlerine giremeyecekler ve binaların taşınma sürecini birlikte yürüteceğiz. Alt yapı, elektrik gibi hasarları da giderme süreci yaşadık. Bu depremler bize kentsel dönüşümüz ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Buraya 1100 konut daha inşa edeceğiz ‘İlk evim’ projesi kapsamında. Belediyemizin belirlediği 8 tane kentsel dönüşüm alanı var. 

Yeni bir deprem olasılığı var mı?Prof. Dr. Ziyadin Çakır’dan önemli açıklamalar! Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDüzce depremi sonrası korkutan görüntüHaberi Görüntüle

Düzce'deki depremin yer altındaki sesini kaydetti!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDüzce’deki depremin yer altındaki sesini kaydetti!Haberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.